Η Opel αλλάζει έμβλημα: Τι συμβολίζει ο νέος “Κεραυνός”

Το καινούριο λογότυπο θα εξοπλίζει όλα τα νέα μοντέλα της Opel από τις αρχές του 2024 και μετά.

Η Opel αλλάζει έμβλημα: Τι συμβολίζει ο νέος “Κεραυνός”

Το καινούριο λογότυπο θα εξοπλίζει όλα τα νέα μοντέλα της Opel από τις αρχές του 2024 και μετά.

Η Opel αποκάλυψε το νέο της έμβλημα, το οποίο θα φέρουν όλα τα μοντέλα παραγωγής από τις αρχές του 2024. Το εμβληματικό Blitz (ο κεραυνός στα Γερμανικά) θα συνεχίσει φυσικά να αποτελεί κεντρικό στοιχείο του Opel Compass, ενός από τα κύρια χαρακτηριστικά της συναρπαστικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας του κατασκευαστή από το Rüsselsheim.

Ταυτόχρονα, παραμένει στο κέντρο του Opel Vizor, που αποτελεί το νέο ‘πρόσωπο’ της μάρκας, ή αλλιώς, τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός μέρος των αυτοκινήτων της Γερμανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με την Opel, το έμβλημα του Κεραυνού συνδέεται στενά με τον ηλεκτρισμό και συμβολίζει με ιδανικό τρόπο τη στρατηγική της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση.

Αν και ο Γερμανός κατασκευαστής θα λανσάρει σταδιακά το νέο ‘Blitz’ σε όλα τα μοντέλα μέσα στα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας από τις αρχές του 2024, το καινούριο λογότυπο θα προβληθεί ήδη από τη φετινή χρονιά, στην IAA Mobility 2023. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις κινητικότητας στον κόσμο και φέτος διεξάγεται στο Μόναχο στις 5-10 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η Opel έχει ετοιμάσει μια έκπληξη που θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες της έκθεσης!

Το ‘Blitz’ μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Συμβολίζει τη δέσμευσή μας για τον εκδημοκρατισμό της καινοτομίας και της κινητικότητας και παράλληλα, επικοινωνεί τη στρατηγική μας στο να γίνουμε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη έως το 2028”, δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl, συμπληρώνοντας: “Ήδη αυτή τη στιγμή, η γκάμα μοντέλων μας περιλαμβάνει 15 ηλεκτροκίνητα μοντέλα και μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι η Opel είναι ηλεκτρική”.

O Mark Adams, Vice President Design της Opel, δήλωσε από την πλευρά του: “Το ‘Blitz’ είναι το σύμβολο της Bold & Pure φιλοσοφίας μας. Το αιχμηρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση νέο ‘Blitz’, τέμνει τον εξωτερικό δακτύλιο, δίνοντας στο έμβλημά μας μια εντυπωσιακή, μοντέρνα εμφάνιση. Δεσπόζει στο κέντρο του Opel Compass, το οποίο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των μπροστινών, πίσω και εσωτερικών σχεδιαστικών στοιχείων μας”.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!