MG4 XPower: Προετοιμάζεται έκδοση υψηλών επιδόσεων

Το οικογενειακό hatchback της MG πρόκειται να αποκτήσει έκδοση υψηλών επιδόσεων με το λανσάρισμα του MG4 XPower.

MG4 XPower: Προετοιμάζεται έκδοση υψηλών επιδόσεων

Το οικογενειακό hatchback της MG πρόκειται να αποκτήσει έκδοση υψηλών επιδόσεων με το λανσάρισμα του MG4 XPower.

Το MG4 είναι ένα από τα κορυφαία οικογενειακά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή, αλλά το βασισμένο σε κινεζική τεχνολογία βρετανικό αυτοκίνητο πρόκειται να αποκτήσει μια κορυφαία hot hatchback έκδοση, αναβιώνοντας παράλληλα το όνομα «XPower».

Οι πλήρεις προδιαγραφές του MG4 XPower από το DrivingElectric. Το XPower θα δανειστεί την μπαταρία 61,4 kWh από το MG4 Trophy, στέλνοντας ισχύ σε έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Αυτός ο κινητήρας θα είναι σε θέση να παράγει 435 ίππους και 600 Nm ροπής.

Οι προδιαγραφές που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα θα είναι 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα είναι 200 χλμ./ώρα. Όπως είναι αναμενόμενο, η οικονομία ενέργειας δέχεται πλήγμα, με το μοντέλο XPower να προσφέρει αυτονομία WLTP 385 χλμ., σε σύγκριση με 452 χλμ. για το Trophy. Μια φόρτιση 10-80% είναι δυνατή σε 35 λεπτά χάρη στην ταχεία φόρτιση 150 kW.

Ένα hot MG4 είναι στα χαρτιά εδώ και καιρό. Ο Guy Pigounakis, εμπορικός διευθυντής της MG, έχει εξηγήσει: «Θα βγάλουμε μια έκδοση υψηλής απόδοσης του MG4. Μας δίνει τη δυνατότητα να απομακρύνουμε την εστίαση από την άνεση, όπως συμβαίνει με το βασικό αυτοκίνητο, λόγω των πολύ υψηλών επιδόσεων. Σήμερα έχουμε πολύ λογικά αυτοκίνητα. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σε λογικά και διασκεδαστικά αυτοκίνητα».

Ο κατάλογος εξοπλισμού του XPower θα πρέπει να ταιριάζει τουλάχιστον με το σημερινό κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το Trophy. Γνωρίζουμε ήδη ότι θα προσφέρει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, πορτοκαλί δαγκάνες φρένων, αυτόματους προβολείς LED και φιμέ τζάμια. Θα έρθει επίσης ένα νέο φινίρισμα «Racing Green», του παραδοσιακού δηλαδή πράσινου αγωνιστικού χρώματος της Μ. Βρετανίας.

Στο εσωτερικό θα δούμε παρόμοια διάταξη με τα στάνταρ μοντέλα MG4 με οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Θα αποκτήσει επίσης σπορ καθίσματα από Alcantara και μεταλλικά πεντάλ. Ο χώρος αποσκευών θα μειωθεί από 363 λίτρα σε 289 λίτρα, πιθανότατα λόγω ενός μεγαλύτερου πίσω ηλεκτροκινητήρα.

Δεδομένης της αύξησης των επιδόσεων και του πρόσθετου εξοπλισμού, το MG4 XPower θα πρέπει να έχει μια σημαντική αύξηση στην τιμή σε σχέση με το Trophy. Επίσης, διέρρευσαν έγγραφα για ένα μοντέλο MG4 «Extended Range» με μεγαλύτερη μπαταρία 77 kWh που επιτρέπει αυτονομία έως και 520 χλμ. και χρόνο επιτάχυνσης 6,5 δευτερολέπτων από 0-100 χλμ./ώρα.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!