Η ανανεωμένη BMW Σειρά 4 σε δοκιμές στο Nurburgring

H ανανέωση στο μέσο της ζωής της BMW Σειρά 4 βρίσκεται προ των πυλών, καθώς η γερμανική εταιρεία εθεάθη να πραγματοποιεί δοκιμές με ορισμένες από τις εκδόσεις του μοντέλου στην πίστα του Nurburgring.

Η ανανεωμένη BMW Σειρά 4 σε δοκιμές στο Nurburgring

H ανανέωση στο μέσο της ζωής της BMW Σειρά 4 βρίσκεται προ των πυλών, καθώς η γερμανική εταιρεία εθεάθη να πραγματοποιεί δοκιμές με ορισμένες από τις εκδόσεις του μοντέλου στην πίστα του Nurburgring.

Η BMW ετοιμάζει μια ανανέωση στο μέσο της ζωής της Σειράς 4, με αναβαθμίσεις που θα αφορούν το coupe, το cabrio, το Gran Coupe και τη σειρά M4 υψηλών επιδόσεων και ορισμένα από αυτά τα αυτοκίνητα εθεάθησαν να κάνουν γύρους στην πίστα του Nurburgring. Το facelift αναμένεται να ενσωματώσει αισθητικές και τεχνολογικές βελτιώσεις, και θα αντικατοπτρίζει τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στη Σειρά 3 πέρυσι.

Βασικότερη μεταξύ αυτών των αλλαγών θα είναι η άφιξη του νέου ταμπλό της BMW που είναι ήδη διαθέσιμο στα μοντέλα της Σειράς 2 και 3. Αυτό προβλέπει την ενσωμάτωση των δύο ξεχωριστών οθονών σε ένα αιωρούμενο καμπυλωτό περίβλημα, ενσωματώνοντας μια οθόνη αφής 14,9″ και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″ για τον οδηγό. Η τελευταία έκδοση του συστήματος infotainment της BMW ενσωματώνει επίσης το χειρισμό του κλιματισμού.

Η επόμενη Σειρά 4 θα παραλάβει επίσης το πιο λεπτό ταμπλό της BMW, με απλοποιημένα χειριστήρια και έναν νέο επιλογέα ταχυτήτων τύπου διακόπτη σε όλα τα μοντέλα, εκτός από τις M4 coupe και cabrio, που θα διατηρήσουν το υπάρχον joystick που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη σειρά Μ.

Εκτός από το αναβαθμισμένο εσωτερικό, αναμένεται να αλλάξει και ο εξωτερικός σχεδιασμός, με νέα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα και μάσκα. Ειδικότερα, τα φωτιστικά σώματα θα διαθέτουν την τελευταία υπογραφή ανάποδων «L» της BMW, ενώ τα πίσω φώτα εμπνέονται από τις μονάδες «λέιζερ» που διαθέτει η M4 CSL. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα facelift της BMW, αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους μια σειρά από νέες επιλογές χρωμάτων και τροχών.

Δεν περιμένουμε την BMW να τροποποιήσει την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων της Σειράς 4, με τα coupe και cabrio μοντέλα να διατηρούν πιθανότατα τους 4κύλινδρους και 6κύλινδρους κινητήρες αμιγούς καύσης και ήπια υβριδικής τεχνολογίας. Το τετράθυρο Gran Coupe θα είναι το μοναδικό μοντέλο που θα προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή, με τη μορφή ενός ανανεωμένου i4, αλλά κανένα από αυτά δεν θα ενσωματώνει το δημοφιλές plug-in υβριδικό σύστημα της 330e.

Οι εκδόσεις M4 Competition coupe και cabrio θα βρίσκονται στην κορυφή της ανανεωμένης γκάμας, με τις αλλαγές να περιορίζονται στον φωτισμό και στις επιλογές χρωμάτων και επενδύσεων. Θα συνεχίσουν να διαθέτουν έναν twin-turbo 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα απόδοσης 510 ίππων, και επίσης θα διαθέτουν επιλογές κίνησης σε δύο ή τέσσερις τροχούς, με την cabrio να εφοδιάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση.

Σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες, με το λανσάρισμα στην αγορά να έρχεται πιθανότατα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, ολοκληρώνοντας την ανανέωση των Σειρών 3 και 4 στην τρέχουσα γενιά «G».

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της BMW στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!