Πρώτη ματιά στο μικρό SUV Lexus LBX

Η Lexus μας δίνει μια γεύση από το επερχόμενο crossover εισαγωγικού επιπέδου LBX.

Πρώτη ματιά στο μικρό SUV Lexus LBX

Η Lexus μας δίνει μια γεύση από το επερχόμενο crossover εισαγωγικού επιπέδου LBX.

Ένα καινούργιο μοντέλο καταφθάνει από τη Lexus και θα ονομάζεται LBX. Αναμένεται ότι θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης, με βάση βενζινοκινητήρα και χάρη σε ένα σύντομο βίντεο στο διαδίκτυο, έχουμε τώρα μια πρώτη εικόνα της σχεδίασης του αυτοκινήτου. Το βίντεο επιβεβαιώνει ότι η επίσημη αποκάλυψη του LBX θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου.

Οι λεπτομέρειες για το Lexus LBX είναι ελάχιστες, αλλά το ίδιο το όνομα αποκαλύπτει κάποια από την ταυτότητα του LBX. Η έλλειψη του «Z» στο όνομα υποδηλώνει ότι δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό (σε αντίθεση με το νέο RZ) και το «X» προορίζεται για τα SUV στην ονοματολογία της Lexus. Δεν έχουμε ξαναδεί το «LB» σε Lexus, αν και αυτό θα μπορούσε να παραπέμπει στο μέγεθος του αυτοκινήτου κατηγορίας B.

Αν ισχύει αυτό, είναι πιθανό το LBX να μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά του μέρη με το Toyota Yaris Cross. Βασισμένο στην πλατφόρμα TNGA-B της Toyota, θα πρέπει να δούμε το LBX να χρησιμοποιεί έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο CVT.

Το LBX δεν είχε προαναγγελθεί μεταξύ των 16 πρωτότυπων που παρουσίασαν η Toyota και η Lexus το 2021 και δεν έχουμε δει πολλά από το εξωτερικό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της εξέλιξης. Μπορούμε να δούμε από το teaser βίντεο ότι θα υιοθετήσει ένα παρόμοιο σχεδιασμό μάσκας με αυτόν του νέου Lexus RX και προβολείς που καταλήγουν σε ένα διακοσμητικό κομμάτι, το οποίο θα εκτείνεται σε όλο το εμπρός μέρος. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια φωτεινή μπάρα σε όλο το πλάτος.

Η Lexus έχει επιβεβαιώσει ότι το μικρό SUV θα έρθει στην Ευρώπη. Το LBX θα είναι το εισαγωγικού επιπέδου μοντέλο της Lexus όταν ξεκινήσει η διάθεσή του. Δεδομένου ότι η αγορά των premium SUV της κατηγορίας B είναι μάλλον μικρή, πιθανότατα θα ανταγωνιστεί τις εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών μοντέλων όπως το Volkswagen T-Cross και το Honda HR-V.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Lexus LBX teaser

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!