Η Cupra νικήτρια στον πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγώνα του ETCR

Ο Mikel Azcona επικράτησε στην πρεμιέρα του θεσμού, στην πίστα της Vallelunga της Ιταλίας

Η Cupra νικήτρια στον πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγώνα του ETCR

Ο Mikel Azcona επικράτησε στην πρεμιέρα του θεσμού, στην πίστα της Vallelunga της Ιταλίας

“Με τη νίκη μας αυτή γράψαμε ιστορία”, δήλωσε ο Mikel Azcona, αφού βγήκε από το e-Racer της CUPRA, μετά το τέλος του εναρκτήριο αγώνα του ETCR, του πρωταθλήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού. “Είμαι πολύ χαρούμενος. Το CUPRA μας ήταν πολύ γρήγορο όλο το Σαββατοκύριακο και η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Μου αρέσει αυτή η νέα μορφή αγώνων και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να μείνουμε στις πρώτες θέσεις.”

Η ομάδα της Zengő Motorsport X CUPRA επίσης, ήταν εκείνη που επικράτησε συνολικά στον Ιταλικό αγώνα. Ο Azcona, κέρδισε όλες τις μάχες που έδωσε στο group όπου συμμετείχε. Στον τελικό γύρο δε, τερμάτισε μπροστά από όλους τους υπόλοιπους οδηγούς. Αυτό δεν ήταν εύκολο για τον Ισπανό, μιας και ο ίδιος αναγκάστηκε να ξεκινήσει από την τελευταία θέση (λόγω σκασίματος του ελαστικού του) αλλά τελικά κατάφερε να ανακάμψει, φτάνοντας έτσι στην πρώτη θέση. Ο team mate του Jordi Gené, τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Οι Mattias Ekström και Dániel Nagy, οι έτεροι οδηγοί της Zengő Motorsport X CUPRA, αγωνίστηκαν στην κατηγορία Pool B. Παρόλο που ο Ekström εκκίνησε τον τελικό από την τελευταία θέση, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, με τον Nagy να κατακτά την έκτη θέση.

“Τι θαυμάσιος τρόπος για να ξεκινήσεις το PURE ETCR! Το e-Racer CUPRA μας έχει αποδείξει ότι είναι το τέλειο αυτοκίνητο για αυτό το πρωτάθλημα” είπε ο Xavi Serra, επικεφαλής της CUPRA Racing.

Ο Azcona στέφθηκε έτσι “Βασιλιάς του Σαββατοκύριακου”, κερδίζοντας 77 βαθμoύς συνολικά. Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Motorland-Aragon της Ισπανίας, στις 9-11 Ιουλίου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!