H Bentley γιορτάζει 20 χρόνια της Continental GT

Η Bentley γιορτάζει φέτος τα εικοστά γενέθλια της Continental GT, που ξεκίνησαν με την αποκάλυψη μίας μοναδικής επετειακής Continental GT S και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι.

H Bentley γιορτάζει 20 χρόνια της Continental GT

Η Bentley γιορτάζει φέτος τα εικοστά γενέθλια της Continental GT, που ξεκίνησαν με την αποκάλυψη μίας μοναδικής επετειακής Continental GT S και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι.

Με σκοπό να γιορτάσει τα 20 χρόνια της Continental GT, η Bentley διοργανώνει ένα τετράμηνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μοναδικά μοντέλα, test-drive και εκδηλώσεις, με εκκίνηση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, όπου πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο μιας μοναδικής Continental GT S. Αυτό το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο παρουσιάζει πολλά ειδικά χαρακτηριστικά της Mulliner, όπως αναμνηστικά σήματα, ένθετα, και μοτίβα σχεδίασης που σηματοδοτούν τα 20 χρόνια του μοντέλου που καθόρισε τη σύγχρονη εποχή της Bentley.

Το εξωτερικό της ιδιαίτερης GT S για τη Σαγκάη είναι το εντυπωσιακό σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα με τον κωδικό Magnetic, που συμπληρώνεται από μαύρο χρώμιο και μαύρες σπορ ζάντες 22 ιντσών, αλλά και με μια πινελιά χρωματικής αντίθεσης που παρέχουν οι κόκκινες δαγκάνες φρένων. Το μαύρο-κόκκινο μοτίβο μεταφέρεται στο εσωτερικό, με φινίρισμα σε διχρωμία σε δέρμα Beluga και Hotspur με Piano Black.

Η διακόσμηση στην ανώτερη περιοχή της καμπίνας έχει απόχρωση Granite Stone, και πιο χαμηλά Grand Black. Διαθέτει επικάλυψη χαραγμένη με λέιζερ για τον εορτασμό των 20 χρόνων της Continental GT. Μια κόκκινη λωρίδα χωρίζει τα δύο φινιρίσματα, εκτείνεται οριζόντια κατά μήκος από πόρτα σε πόρτα, διασχίζοντας τα πάνω πτερύγια των σφαιρικών αεραγωγών.

Οι είσοδοι των θυρών φέρουν δύο εξατομικευμένες επιγραφές, η μια της Continental GT 1ης γενιάς και η άλλη της 3ης γενιάς, που αντιπροσωπεύουν τα 20 χρόνια του σύγχρονου GT. Το ίδιο σχέδιο βρίσκεται και στην κεντρική κονσόλα, ενώ η λυχνία καλωσορίσματος LED στην πόρτα έχει επίσης μοναδικό σχεδιασμό, που γιορτάζει την επέτειο του εμβληματικού grand tourer.

Η Continental GT κυκλοφόρησε το 2003 ως η πρώτη ολοκαίνουργια Bentley της σύγχρονης εποχής με τετρακίνηση και τον καινοτόμο κινητήρα W12. Πρόσφερε έναν μοναδικό συνδυασμό σχεδίασης και απόδοσης καθώς ήταν το ταχύτερο γνήσιο τετραθέσιο coupe με τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα και χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα 4,8 δλ.

Τα 20 χρόνια της Continental GT θα εορταστούν σε δύο διαφορετικά σημεία: στα κεντρικά γραφεία της Bentley στο Crewe και στη Γενεύη της Ελβετίας. Μοντέλα Continental GT πρώτης και δεύτερης γενιάς από τη συλλογή Bentley Heritage Collection θα είναι διαθέσιμα για οδήγηση, δίπλα στην τελευταία οικογένεια Continental GT, ζωντανεύοντας 20 χρόνια συνεχούς σχεδιαστικής και μηχανικής εξέλιξης.

Μια «σκυταλοδρομία», που δρομολογήθηκε από την ίδια της εταιρεία, θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο ταξίδι το Μάιο, με μια ποικιλία μοντέλων Continental GT σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Κίνα, την Ασία, τον Ειρηνικό και τις ΗΠΑ, πριν επιστρέψει στο Crewe. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στην έδρα της μάρκας, με μία εκδήλωση που θα περιέχει αναμνηστικά από τα 20 σημεία της περιοδείας.

Bentley Continental GT 20 Years

Τα γενέθλια της Continental GT σηματοδοτούν επίσης 20 χρόνια από την παρουσίαση του πανίσχυρου 6λιτρου κινητήρα W12 twin-turbo της Bentley. Με το τέλος της παραγωγής του κινητήρα να έχει προγραμματιστεί πλέον για τον Απρίλιο του 2024, απομένουν μόνο 12 μήνες συναρμολόγησης, πριν αυτός ο εμβληματικός κινητήρας κάνει στην άκρη για να ανοίξει ο δρόμος για το ηλεκτρικό μέλλον της Bentley.

Αυτό το ορόσημο θα εορταστεί στο Goodwood Festival of Speed (13-16 Ιουλίου), όπου η Bentley θα τιμήσει τον κινητήρα W12 με ένα στόλο μοντέλων που τον χρησιμοποιούν τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς και τη νέα Bentley Batur της Mulliner.

Η πρώτη Continental GT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Crewe το 2003, με αριθμό VIN 20001, ήταν βαμμένη σε Cypress Green με εσωτερικό σε δέρμα Saddle και φινίρισμα Burr Walnut.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, παρέμεινε στην κατοχή της εταιρείας ως σημαντικό ορόσημο στο γκαράζ της Heritage Collection. Στη φετινή εκδήλωση Monterey Car Week (11-18 Αυγούστου), η Bentley θα αποκαλύψει μία τελευταία μοναδική Continental GT, εμπνευσμένη από την VIN 20001, για να ολοκληρώσει τους επετειακούς εορτασμούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!