100 χρόνια Quadrifoglio με συλλεκτικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Η Alfa Romeo γιορτάζει την 100ή επέτειο του θρυλικού συμβόλου της Quadrifoglio, παρουσιάζοντας τη συλλεκτική έκδοση των Giulia και Stelvio “Quadrifoglio 100ο Anniversario”, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες ανά μοντέλο.

100 χρόνια Quadrifoglio με συλλεκτικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Η Alfa Romeo γιορτάζει την 100ή επέτειο του θρυλικού συμβόλου της Quadrifoglio, παρουσιάζοντας τη συλλεκτική έκδοση των Giulia και Stelvio “Quadrifoglio 100ο Anniversario”, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες ανά μοντέλο.

Στις 15 Απριλίου 2023, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα που το Quadrifoglio, το θρυλικό αγωνιστικό σύμβολο τετράφυλλου τριφυλλιού της Alfa Romeo έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη 14η έκδοση του θρυλικού αγώνα του Targa Florio, στην RL Corsa του νικητή του αγώνα του 1923, Ugo Sivocci. Έκτοτε, το Quadrifoglio κοσμεί τα αγωνιστικά θηρία, αλλά και κορυφαία μοντέλα παραγωγής της ιταλικής μάρκας.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, η Alfa Romeo αποκάλυψε τις νέες Giulia και Stelvio της ειδικής έκδοσης «Quadrifoglio 100ο Anniversario». Με περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων ανά μοντέλο, η επετειακή έκδοση σηματοδοτεί την παράδοση της ιταλικής μάρκας στη μεταφορά τεχνογνωσίας από τους αγώνες στα αυτοκίνητα παραγωγής. Τα δύο μοντέλα φέρουν μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που τονίζουν το συλλεκτικό τους χαρακτήρα.

Ο bi-Turbo V6 κινητήρας των Giulia και Stelvio “Quadrifoglio 100ο Anniversario” έχει αναβαθμισμένη απόδοση στους 520 ίππους, ενώ για πρώτη φορά η έκδοση εφοδιάζεται με μηχανικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση, την ευελιξία, τη σταθερότητα και τη συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων οφείλονται και στο χαμηλό βάρος, χάρη στην εκτενή χρήση ελαφρών υλικών, όπως το αλουμίνιο και τα αναθρακονήματα. Ειδικότερα στη Giulia το εμπρός ενεργό αεροδυναμικό σπόιλερ από αναθρακονήματα  βελτιώνει τη ροή του αέρα και τη σταθερότητα. Παράλληλα, τόσο στη Giulia, όσο και στη Stelvio το σύστημα εξαγωγής της Akrapovich, εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης, προσφέρει ένα μοναδικό ήχο.

Η έντονη προσωπικότητα των Giulia και Stelvio έχει ενισχυθεί περαιτέρω χάρη στα νέα φωτιστικά σώματα «3+3», τεχνολογίας full-LED, ενώ οι νέοι τροχοί 19 ιντσών για τη Giulia και 21’’ για τη Stelvio φιλοξενούν, αποκλειστικά για την ειδική έκδοση, δαγκάνες φρένων σε χρυσό χρώμα. Την εξωτερική εμφάνιση της ειδικής έκδοσης για τα 100 χρόνια του Quadrifoglio συμπληρώνουν το ειδικό για την περίσταση λογότυπο, αλλά και τα τμήματα από άβαφα ανθρακονήματα στους καθρέπτες και τη μάσκα. Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα χρώματα Rosso Etna, Verde Montreal και Nero Vulcano.

Η ίδια σπορ αίσθηση χαρακτηρίζει και το εσωτερικό των αυτοκινήτων με συνδυασμό δέρματος και Alcantara καθώς και την εκτενή χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα. Στο ταμπλό, η επιγραφή «100» δίπλα στο χρυσό Quadrifoglio υπογράφει τη μοναδικότητα της έκδοσης. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του το νέο, διαμορφώσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, όπου σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις των μοντέλων διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία «Race» που προσφέρει εκτός των άλλων και «shift light» όταν ο οδηγός έχει επιλέξει τη χειροκίνητη λειτουργία στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!