Το ηλεκτρικό MINI Countryman E λίγο πριν την παραγωγή

Το νέο MINI Countryman θα είναι ηλεκτρικό και παράλληλα το πρώτο μοντέλο της βρετανικής φίρμας που θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Το ηλεκτρικό MINI Countryman E λίγο πριν την παραγωγή

Το νέο MINI Countryman θα είναι ηλεκτρικό και παράλληλα το πρώτο μοντέλο της βρετανικής φίρμας που θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Στη νέα γενιά του MINI Countryman γίνεται και ηλεκτρικό και για πρώτη φορά θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της Λειψίας, με την παραγωγή να ξεκινάει τον Νοέμβριο του 2023. Πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, η MINI έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες του με καμουφλάζ, από δοκιμές που πραγματοποιεί και προκειμένου να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου μοντέλου MINI είναι και αμιγώς ηλεκτρική και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων. Το MINI Countryman E αποδίδει 140 kW (191 ίππους), ενώ το MINI Countryman SE ALL4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες μονάδες κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα αποδίδουν μαζί ισχύ 230 kW (313 ίπποι), συμπεριλαμβανομένης μιας στιγμιαίας ώθησης.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh. Με εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 450 χιλιομέτρων, το MINI Countryman κινείται με την ίδια άνεση στο κέντρο των πόλεων όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους. Με το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman, η MINI διευρύνει περαιτέρω το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Σήμερα, ένα στα πέντε MINI είναι ήδη ηλεκτρικό.

Το νέο Countryman όμως δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο ως ηλεκτρικό. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτά τα μοντέλα πιθανότατα να χρησιμοποιούν έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων και έναν 4κύλινδρο 2,0 λίτρων με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V.

Αναβαθμισμένες είναι και οι διαστάσεις του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του νέου Countryman είναι αυξημένο κατά 13 εκατοστά φτάνοντας στα 4.429 χιλιοστά, προσφέροντας έτσι καλύτερους χώρους. Επιπλέον, το ύψος του αμαξώματος αυξήθηκε κατά σχεδόν 6 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χιλιοστά, για μεγαλύτερη ευρυχωρία στην περιοχή του κεφαλιού.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νέου Countryman η MINI καταργεί τα διακοσμητικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ οι χυτές ζάντες ελαφρού κράματος κατασκευάζονται από δευτερογενές αλουμίνιο σε ποσοστό έως και 70%.

Στο εσωτερικό οι επιφάνειες του ταμπλό, του τιμονιού, της επένδυσης οροφής και του δαπέδου του οχήματος, καθώς και τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!