World Car of the Year το Hyundai Ioniq 6

Την ανώτερη διάκριση του «World Car of the Year» στο θεσμό του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς απέσπασε το Hyundai Ioniq 6 και παράλληλα πήρε τους τίτλους «World Electric Vehicle» και «World Car Design of the Year».

World Car of the Year το Hyundai Ioniq 6

Την ανώτερη διάκριση του «World Car of the Year» στο θεσμό του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς απέσπασε το Hyundai Ioniq 6 και παράλληλα πήρε τους τίτλους «World Electric Vehicle» και «World Car Design of the Year».

Το Electrified Streamliner Ioniq 6 της Hyundai κατέκτησε τα βραβεία World Car of the Year, World Electric Vehicle και World Car Design of the Year. Το Ioniq 6 διακρίθηκε από την διεθνή κριτική επιτροπή για τη μοναδική αεροδυναμική του σχεδίαση και την εξαιρετική αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα του. Τα World Car Awards ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (NYIAS) σήμερα.

Μια κριτική επιτροπή 100 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 32 χώρες επέλεξε το Ioniq 6 μεταξύ των τριών πρώτων φιναλίστ, που λανσαρίστηκαν το 2022. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη τριπλή διάκριση της Hyundai στα World Car Awards. Πέρυσι, η κριτική επιτροπή ανακήρυξε το Ioniq 5 νικητή στις ίδιες κατηγορίες.

Το Ioniq 6 είναι το δεύτερο μοντέλο της αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μάρκας της Hyundai, Ioniq. Εκμεταλλεύεται πλήρως την προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική της Electric-Global Modular Platform (E-GMP) για να προσφέρει δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 V για φόρτιση 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό.

Με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,21, το IONIQ 6 είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά και ενεργειακά αποδοτικά ηλεκτρικά (EV) οχήματα της αγοράς. Η αυτονομία κατά WLTP του Electrified Streamliner με μία μόνο φόρτιση είναι 614 χλμ. Το στάνταρ μοντέλο 2WD με ελαστικά 18 ιντσών επιτυγχάνει κατανάλωση ενέργειας 13,9 kWh/100 χλμ. κατά WLTP.

Δείτε επίσης: Iconic IONIQ 6: Πρωτοποριακή Ηλεκτροκίνηση Hyundai

Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Ioniq 6 περιλαμβάνεται η τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L), συστήματα υποβοήθησης οδηγού και προηγμένη συνδεσιμότητα με ενημερώσεις λογισμικού over-the-air (OTA) που προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία στο αυτοκίνητο. Το ευρύχωρο και εργονομικό εσωτερικό εκμεταλλεύεται πλήρως το μακρύ μεταξόνιο των 2,950 μ. για να παρέχει μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up και Electric Active Sound Design (e-ASD) βελτιώνοντας την εμπειρία ηλεκτροκίνησης.

Φέτος, η κριτική επιτροπή των World Car Awards ανακήρυξε επίσης τον SangYup Lee, World Car Person of the Year 2023 για τη ζωτική του συμβολή στα πιο εντυπωσιακά καινοτόμα πρωτότυπα και αυτοκίνητα παραγωγής που παρουσιάστηκαν το 2022, συμπεριλαμβανομένου του Hyundai Ioniq 6, του ολοκαίνουριου KONA και του ‘rolling lab’ N Vision 74.

Επιπλέον, το Ioniq 6 κέρδισε σημαντικά βραβεία τους τελευταίους μήνες καθώς ανακηρύχθηκε «Saloon of the Year» στα βραβεία GQ Car Awards 2023 και «New Car of the Year» που διοργανώθηκε από το Le Guide de l’auto. Επιπλέον, πέτυχε βαθμολογία ασφάλειας πέντε αστέρων και «Best in Class» στην κατηγορία «Large Family Car» από το Euro NCAP.

Η Hyundai Motor σχεδιάζει να παρουσιάσει 17 νέα μοντέλα BEV έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της πολυτελούς μάρκας Genesis, και στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις BEV σε 1,87 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!