Η νέα Mercedes E-Class All-Terrain εντοπίστηκε σε δοκιμές

Η Mercedes θα προσφέρει μια στιβαρή έκδοση All-Terrain όταν η ολοκαίνουργια E-Class βγει στις εκθέσεις αργότερα φέτος.

Η νέα Mercedes E-Class All-Terrain εντοπίστηκε σε δοκιμές

Η Mercedes θα προσφέρει μια στιβαρή έκδοση All-Terrain όταν η ολοκαίνουργια E-Class βγει στις εκθέσεις αργότερα φέτος.

Η ολοκαίνουργια Mercedes E-Class είναι προ των πυλών, με τα γνωστά μοντέλα sedan και staion wagon να προστίθενται σε μια νέα ερμηνεία της έκδοσης του παράγωγου All-Terrain. Αυτός ο τύπος ανυψωμένου station wagon έχει αποδειχθεί δημοφιλής όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η αλματώδης άνοδος της δημοτικότητας των SUV έχει δει τη θέση του στην αγορά να συρρικνώνεται τον τελευταίο καιρό. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ενοχλεί τη Mercedes, η οποία εξακολουθεί να βλέπει χώρο στην αγορά για μια νέα E-Class All Terrain, γεφυρώνοντας το χάσμα με την GLE και τα αμιγώς ηλεκτρικά SUV EQE.

Η All-Terrain θα μοιράζεται το αμάξωμά της με το στάνταρ station wagon της E-Class, αλλά θα περιλαμβάνει ειδικές προσθήκες όπως πλαστικές προεκτάσεις θόλων τροχών, πιο χαμηλούς και ογκώδεις προφυλακτήρες και μια μικρή αύξηση της απόστασης από το έδαφος, στοιχεία που σηματοδοτούν την ελαφρώς πιο στιβαρή τοποθέτησή του. Εκτιμάται ότι θα δεχθεί το σύστημα τετρακίνησης 4Matic, με την προαιρετική αερανάρτηση να προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά την απόσταση από το έδαφος.

Αυτές οι προσθήκες θα στηριχθούν στα θεμέλια της ολοκαίνουργιας E-Class που θα κάνει το ντεμπούτο της τους επόμενους μήνες. Σε αντίθεση με την επερχόμενη BMW Σειρά 5 επόμενης γενιάς, δεν θα υπάρξει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας E-Class, καθώς το έργο αυτό έχει αναλάβει η EQE. Ως αποτέλεσμα, εκτιμάται ότι η νέα E-Class θα είναι πιο διεξοδικά βελτιστοποιημένη για την υποστήριξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, αν και θα είναι διαθέσιμα και διαφόρων βαθμών υβριδικά συστήματα κίνησης.

Αυτό φαίνεται και στις νέες αναλογίες της E-Class. Η συνολική αισθητική παραπέμπει στη νέα S-Class, με λείες επιφάνειες, λεπτούς φωτισμούς LED και ένα παραδοσιακό σχήμα τριών όγκων για το sedan. Όπως συμβαίνει συνήθως με την station wagon E-Class, ο χώρος αποσκευών θα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, οδηγώντας σε ένα πιο τετραγωνισμένο πίσω μέρος από ό,τι συναντάται γενικά στα αντίστοιχα μοντέλα της BMW ή της Audi.

Η Mercedes έχει ήδη αποκαλύψει το ολοκαίνουργιο εσωτερικό της E-Class, παρουσιάζοντας μια νέα εκδοχή της τεχνολογίας Hyperscreen, η οποία ενσωματώνει σε μία επιφάνεια μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, την οθόνη των επιβατών και την ψηφιακή οθόνη οργάνων του οδηγού. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη σειρά EQ, η οθόνη στη νέα E-Class η οθόνη του οδηγού θα διαχωριστεί, και θα βρίσκεται σε μια διαφορετική επιφάνεια πίσω από το τιμόνι, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της πιο παραδοσιακής εσωτερικής διάταξης της E-Class.

Κάτω από το μακρύ καπό, περιμένουμε να βρούμε έναν συνδυασμό 4κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και diesel. Όλοι θα είναι υβριδικοί, με ορισμένους να έρχονται μόνο με ήπια υβριδική υποβοήθηση και άλλους με ένα πιο ουσιαστικό plug-in σύστημα. Στην περίπτωση των PHEV, όλα θα διαθέτουν μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών, που θα επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 80 χιλιομέτρων.

2023 Mercedes E-Class All-Terrain spyshot

Αναμένουμε να δούμε την ολοκαίνουργια E-Class μέσα στους επόμενους μήνες, με αυτό το μοντέλο All-Terrain να αποκαλύπτεται πιθανότατα μαζί με το παραδοσιακό sedan και το station wagon, αν όχι αμέσως μετά. Με μια ολοκαίνουργια BMW Σειρά 5 Touring και ένα επερχόμενο Audi A7 Avant να ανταγωνιστεί, η νέα E-Class estate δεν θα έχει εύκολο ταξίδι στην κορυφή της αγοράς των executive αυτοκινήτων, αλλά η στιβαρή έκδοση All Terrain είναι πιθανό να έχει μια μικρή θέση για τον εαυτό της, εκτός και αν η Audi επαναφέρει το εμβληματικό της Allroad.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!