BMW i5: Και ηλεκτρική η επόμενη Σειρά 5

Η παρουσίαση της Σειράς 5 έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, με την BMW να μας δίνει μια πρώτη εικόνα.

BMW i5: Και ηλεκτρική η επόμενη Σειρά 5

Η παρουσίαση της Σειράς 5 έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, με την BMW να μας δίνει μια πρώτη εικόνα.

Η BMW εξελίσσει πυρετωδώς τη νέα Σειρά 5 για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς ωστόσο μέχρι πρότινος να έχει δώσει στη δημοσιότητα κάτι ενδεικτικό. Αυτό κάνει τώρα, με επίσημη φωτογραφία του μεσαίου μοντέλου της γκάμας της, καλυμμένο, αναγράφοντας στο εμπρός μέρος το «i5» που αφορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου. Επίσης, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε και την ηλεκτρική έκδοση της station wagon εκδοχής, αλλά και την 5άρα M ανάλογης φιλοσοφίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει έδρα το Μόναχο, η επίσημη παρουσίαση της sedan εκδοχής της νέας Σειρά 5 θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει μια ηλεκτρική έκδοση «i5». Τον επόμενο χρόνο επίσης θα δούμε την i5 Touring, όσον αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, εκεί όπου σύμφωνα με τους ανθρώπους της BMW, έχει μεγάλη ζήτηση. Επίσης, θα ακολουθήσει και μια ηλεκτρική έκδοση Μ.

Χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο, μπορούμε να υποθέσουμε από τη γκάμα που έχει ήδη η BMW, ότι η νέα i5 θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με απόδοση που θα αγγίζει ή και θα ξεπερνάει τους 550 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Για όσους ακόμα δεν επιθυμούν να περάσουν στην ηλεκτρική εποχή, η BMW θα διαθέτει τη Σειρά 5 και με εκδόσεις Plug-in Hybrid, βενζίνης και diesel. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εφοδιάζονται με ήπια υβριδικά συστήματα 48V. Όσον αφορά την τεχνολογία, θα εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς BMW iDrive 8.5 σύστημα πολυμέσων, το οποίο θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!