Ακαδημία οδήγησης για ΑμεΑ από BMW-MINI

Μία σημαντική πρωτοβουλία από τον Όμιλο BMW, με ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα των δύο εταιρειών

Ακαδημία οδήγησης για ΑμεΑ από BMW-MINI

Μία σημαντική πρωτοβουλία από τον Όμιλο BMW, με ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα των δύο εταιρειών

Τον Ιούλιο θα αρχίσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης που διοργανώνουν το BMW και MINI Driving Experience, για άτομα με κινητικά προβλήματα. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει ειδικά μαθήματα θεωρίας και οδήγησης από επαγγελματίες εκπαιδευτές, σε μοντέλα της BMW και MINI, τα οποία έχουν μετατραπεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εξάσκηση στο φρενάρισμα αλλά και στους ελιγμούς με σκοπό την αποφυγή πιθανών κινδύνων.

“Η οδήγηση έχει να κάνει με την αυτοδιάθεση, συνεπώς είναι και ένα είδος ελευθερίας. Με αυτό το νέο πρόγραμμα, θέλουμε να προσφέρουμε τη χαρά της οδήγησης στους ανθρώπους που έχουν κάποιο είδος αναπηρίας ”, αναφέρει η εκπαιδεύτρια Bettina Schmidt-Kiendl, η οποία επίσης χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι.

Για να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα, τα εκπαιδευτικά οχήματα έχουν μετατραπεί ούτως ώστε να ελέγχονται πλήρως με τα χέρια. Για το γκάζι έχει τοποθετηθεί ένας επιπρόσθετος δακτύλιος στο τιμόνι ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει ένας ειδικός μοχλός φρένων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Maisach κοντά στο Μόναχο, είναι ολοήμερη και περιλαμβάνει την θεωρητική και την πρακτική ενότητα. Αρχικά, οι συμμετέχοντες διδάσκονται τα βασικά στοιχεία της οδήγησης και εξοικειώνονται με τα οχήματα, επιλέγοντας την κατάλληλη θέση οδήγησης. Μετά ακολουθούν οι πρακτικές ασκήσεις με το MINI John Cooper Works, το νέο BMW M3 Competition Sedan και άλλα μοντέλα.
Συν τοι άλλοις, οι οδηγοί μαθαίνουν να οδηγούν με ήρεμο τρόπο τα οχήματά τους και αυτό τους εξοικειώνει με το αυτοκίνητο, προσφέροντάς τους παράλληλα τη μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Τα BMW και MINI Driving Experience προσφέρουν μία ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών μαθημάτων για οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και μοτοσυκλετών. Τα μαθήματα απευθύνονται και σε αρχάριους αλλά και σε επαγγελματίες οδηγούς και διεξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!