Το ηλεκτρικό φορτηγάκι των 2.000 ίππων της Ford στο Pikes Peak

Οδηγός του Ford SuperVan θα είναι ο κάτοχος ρεκόρ με ηλεκτρικό όχημα Romain Dumas.

Το ηλεκτρικό φορτηγάκι των 2.000 ίππων της Ford στο Pikes Peak

Οδηγός του Ford SuperVan θα είναι ο κάτοχος ρεκόρ με ηλεκτρικό όχημα Romain Dumas.

Η Ford ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4 θα συμμετέχει στο 101o Pikes Peak Internation Hill Climb (PPIHC) του 2023. Η θρυλική ανάβαση που μετρά πάνω από 100 χρόνια ζωής, γίνεται κοντά στο Colorando Springs, του Colorado.

Αρκετά οχήματα της Ford έχουν συμμετάσχει στο συγκεκριμένο αγώνα όλες αυτές τις δεκαετίες και φέτος η εταιρεία με σήμα το μπλε οβάλ φιλοδοξεί, με το SuperVan 4 να σπάσει το ρεκόρ.

Ο Romain Dumas που κατέχει από 2018 το ρεκόρ στο PPIHC, με το Volkswagen ID.R, φέτος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του SuperVan 4. Ο R. Dumas έχει τρεις νίκες στο Le Mans και έχει σημειώσει αρκετά ρεκόρ με ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, έχει συμμετάσχει επτά φορές στην ανάβαση PPIHC, ξεκινώντας από το 2012.

Το Ford SuperVan 4 διαθέτει ένα σύστημα τετρακίνηση, με μπαταρία υψηλής απόδοσης 50 kW και εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα που το καθιστά ένα από τα πιο δυνατά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, με απόδοση που φτάνει τους 2.000 ίππους. Το αμάξωμα είναι από συνθετικά υλικά carbon, έχει κλωβό ασφαλείας με έγκριση της FIA και ρυθμιζόμενο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Η φετινή ανάβαση του Pikes Peak έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου. Μέχρι τότε η Ford αναμένεται να έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή της.

Ford Electric SuperVan

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!