Σπορ μοντέλο με 1.000άρη turbo κινητήρα ετοιμάζουν Toyota και Suzuki

Ένα οδηγοκεντρικό μοντέλο, με 1.000άρη turbo κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο έχουν στα σκαριά οι Toyota και Suzuki.

Σπορ μοντέλο με 1.000άρη turbo κινητήρα ετοιμάζουν Toyota και Suzuki

Ένα οδηγοκεντρικό μοντέλο, με 1.000άρη turbo κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο έχουν στα σκαριά οι Toyota και Suzuki.

Ο διάδοχος του Toyota MR2 φαίνεται να είναι πίσω από το μοντέλο που είδε το φως της δημοσιότητας. Βασίζεται στο πρωτότυπο Sports EV, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με σπορ φιλοσοφία και διθέσιο αμάξωμα.

Από τότε που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα δεν είχαν υπάρξει κάποιες εξελίξεις από την Toyota, ωστόσο, τώρα μια νέα αναφορά που έρχεται από την Ιαπωνία υποστηρίζει ότι η υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον από την εταιρεία και μάλιστα το κάνει πιο συγκεκριμένο, αφού εστιάζει σε έναν αντικαταστάτη του γνωστού MR2.

Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό Best Car τονίζει ότι το μικρό sportcar που εξελίχθηκε από κοινού με τη Suzuki και την Daihatsu συνεχίζει να υφίσταται. Σε σχετικά αναφορά ισχυρίζεται ότι οι τρεις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζουν ένα μικρό σπορ μοντέλο με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,0 λίτρου με απόδοση 120 ίππων και 200 Nm ροπής.

Στα τεχνικά στοιχεία που αναφέρονται, φαίνεται ότι ο θερμικός κινητήρας αυτός θα έχει και ήπια υβριδική τεχνολογία, που θα δίνει επιπλέον ώθηση, αλλά παράλληλα θα συμβάλει και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Η δύναμη που μπορεί να μην είναι μεγάλη, θα έχει να διαχειριστεί μικρό βάρος, με τις εκτιμήσεις να λένε για περίπου 1.000 κιλά. Ωστόσο, δεν θα είναι μικρό σε μέγεθος, αφού αναμένεται να έχει μήκος 4,2 μέτρα, πλάτος 1,72 μ. και ύψος 1,22 μ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,55 μ.

Η ανάρτηση αναμένεται να προέρχεται αυτούσια από το Yaris, με την εξέλιξη του κινητήρα να έχει αναλάβει η Suzuki. Σχεδιαστικά θα έχει στοιχεία από το Daihatsu Copen, αν και οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που παρουσιάζει το Best Car δείχνει ένα πιο σπορ μοντέλο, με πιο άγρια εμφάνιση. Το μοντέλο θα είναι αυστηρά διθέσιο, έχοντας τα σήματα της Toyota.

Τα σπουδαιότερα αφορούν την τιμή του. Αυτή αναμένεται να κυμαίνεται από 16.500 ευρώ έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού. Αυτό αφορά σε πρώτη φάση την αγορά της Ιαπωνίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα έρθει τελικά στην δική μας αγορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!