Πράσινο φως για την παραγωγή του MINI Cooper SE Convertible

Aν και αρχικά η ΜΙΝΙ δεν είχε την πρόθεση να οδηγήσει στην παραγωγή την ανοιχτή εκδοχή του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ, η αυξημένη απήχηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας την οδήγησε να αλλάξει γνώμη, δρομολογώντας την παραγωγή 999 μονάδων

Πράσινο φως για την παραγωγή του MINI Cooper SE Convertible

Aν και αρχικά η ΜΙΝΙ δεν είχε την πρόθεση να οδηγήσει στην παραγωγή την ανοιχτή εκδοχή του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ, η αυξημένη απήχηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας την οδήγησε να αλλάξει γνώμη, δρομολογώντας την παραγωγή 999 μονάδων

Πριν περίπου οκτώ μήνες, η MINI παρουσίασε μια ανοιχτή εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου ΜΙΝΙ η οποία αρχικά δεν προοριζόταν να περάσει στην παραγωγή. Τα σχέδια ωστόσο άλλαξαν, με τη βρετανική φίρμα να δίνει τελικά το πράσινο φως για το ανοιχτό ηλεκτρικό ΜΙΝΙ το οποίο θα κατασκευαστεί με το status της περιορισμένης έκδοσης αριθμώντας 999 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το Cooper SE Convertible όπως είναι η ονομασία της έκδοσης εφοδιάζεται με μπαταρία 34,7 kWh προσφέροντας αυτονομία 201 χλμ. Η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχυφορτιστή DC με τάση έως και 50 kW, διαδικασία που εγγυάται την αναπλήρωση της ενέργειας έως το 80% σε 36 λεπτά , όπως ισχύει και το ηλεκτρικό hatchback ΜΙΝΙ.

Αντιστοίχως ισχύει και για το ηλεκτρικό μοτέρ, εν προκειμένω έναν ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων ο οποίος αναμένεται να εξασφαλίζει στο ηλεκτρικό ανοιχτό ΜΙΝΙ τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λίγο παραπάνω 7,3 δευτερόλεπτα, λόγω του αυξημένου βάρους σε σχέση με την hatchback έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκδοσης, σύμφωνα με τις συστάσεις θα είναι διαθέσιμη σε δύο αποχρώσεις, White Silver και Enigmatic Black, ενώ στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τα στοιχεία από χρώμιο που η ΜΙΝΙ ονομάζει Bronze Resolute χάρη στην πιο χρυσίζουσα απόχρωση, οι νέου σχεδιασμού τροχοί 17 ιντσών κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Την εικόνα συμπληρώνουν τα μαύρα καλύμματα για τους καθρέφτες και φυσικά η αρίθμηση για κάθε αντίτυπο που τοποθετείται εγχάρακτα στους αναβατήρες.

Το εσωτερικό διαθέτει σπορ καθίσματα επενδεδυμένα με δέρμα Nappa ενώ το ίδιο ισχύει για το τιμόνι που είναι θερμαινόμενο. Στον εξοπλισμό της έκδοσης περιλαμβάνεται σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, ατμοσφαιρικός φωτισμός, ηχοσύστημα Harman Kardon, σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών και σύστημα πλοήγησης. Η λίστα συστημάτων υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει head-up dιsplay, ενεργό cruise control και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης συνδυαστικά με κάμερα οπισθοπορείας.

Αναφορικά με το χαρακτηριστικό στοιχείο της έκδοσης, την ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή με το μοτίβο της βρετανικής σημαίας, μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του ανοιχτού ηλεκτρικού θα ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο, ενώ σε ό,τι αφορά τους λόγους που οδήγησαν την ΜΙΝΙ στην απόφαση να το κατασκευάσει τελικά όπως τόνισε η επικεφαλής της φίρμας, Stefanie Wurst : «πριν τρία χρόνια, λανσάραμε το ηλεκτρικό MINI Cooper SE. Σήμερα ένα στα πέντε ΜΙΝΙ που πωλούνται είναι ηλεκτρικό. Η επιτυχία αυτή μας οδήγησε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην απόφαση να κατασκευάσουμε σε περιορισμένο αριθμό το MINI Cooper SE Convertible και δηλώνω ευτυχής που μπορούμε να προσφέρουμε σε 999 οδηγούς την γνώριμη όσο και εξαιρετική εμπειρία οδήγησης ενός ανοιχτού ΜΙΝΙ».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!