H επιστροφή της Ferrari Testa Rossa υπό κλίμακα

Η βρετανική φίρμα Little Car Company δημιούργησε μια νέα, ηλεκτροκίνητη έκδοση, μιας από τις πλέον «απρόσιτες» Ferrari με ιδιαιτέρως ελκυστικά αποτελέσματα

H επιστροφή της Ferrari Testa Rossa υπό κλίμακα

Η βρετανική φίρμα Little Car Company δημιούργησε μια νέα, ηλεκτροκίνητη έκδοση, μιας από τις πλέον «απρόσιτες» Ferrari με ιδιαιτέρως ελκυστικά αποτελέσματα

Η αδυναμία της Little Car Company στη δημιουργία σμικρυμένων και ηλεκτροκίνητων εκδοχών των πιο αξιοζήλευτων τετράτροχων στην ιστορία της αυτοκίνησης επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά καθώς η βρετανική φίρμα υπογράφει μια νέα έκδοση της Ferrari 250 Testa Rossa, μιας από τις σπανιότερες και σίγουρα από τις πλέον γοητευτικές Ferrari στην ιστορία του Maranello.

Η νέα έκδοση της Testa Rossa J φέρει την ονομασία Paco Garra, αποτελεί μια ακριβή σχεδιαστικά, αναπαραγωγή του φερώνυμου μοντέλου υπό κλίμακα 3/4ων ενώ όπως και η πλειονότητα των δημιουργημάτων της Little Car Company, έχει κατασκευαστεί σε στενή συνεργασία με την εταιρεία όπου ανήκει το αρχέτυπο και φέρει την έγκρισή της.

«Παρουσιάζοντας την νέα έκδοση Pacco Gara της Testa Rossa J, ένα εξαιρετικό παράδειγμα της στενής συνεργασίας μας με την Ferrari, αποφασίσαμε να της δώσουμε μια αγωνιστική χροιά, πραγματοποιώντας βελτιώσεις τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και αισθητικής με στόχο υψηλότερες επιδόσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Little Car Company, Ben Hedley συμπληρώνοντας ότι όλες οι αλλαγές έχουν περάσει από την έγκριση του Maranello.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαιτερότητες της έκδοσης Paco Garra, εφοδιάζεται από ένα ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 19 ίππων και διαθέτει βελτιωμένο σύστημα πέδησης αποτελούμενο από διάτρητα δισκόφρενα. Στις προσθήκες περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, το νέο σύστημα διεύθυνσης το οποίο εξασφαλίζει υψηλότερη απόκριση, ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από μια «αγωνιστικού» προσανατολισμού Ferrari –έστω και υπό σμίκρυνση.

Υπό το ίδιο ακριβώς αθλητικό μοτίβο, η μικρή Testa Rossa έχει συμπεριλάβει στον προαιρετικό εξοπλισμό της έναν αφαιρούμενο κλωβό ασφαλείας. Παράλληλα οι ζώνες ασφαλείας φέρουν την υπογραφή της Sabelt όπως ακριβώς ισχύει και για τα μονοθέσια του Maranello στην F1.

Στις επιλογές συγκαταλέγεται επίσης και ένα κάλυμμα για την θέση του συνοδηγού στην ίδια απόχρωση με τις δερμάτινες επενδύσεις όποια και να είναι η επιλογή για αυτές. Να σημειωθεί ότι όπως ισχύει για κάθε μοντέλο της Little Car Company τα υλικά και οι υφές τους φροντίζουν να είναι σύμφωνα με την αισθητική και την εποχή του αρχέτυπου

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία επιδόσεων ή η τιμή του νέου δημιουργήματος της βρετανικής φίρμας καθώς αμφότερα πρόκειται να δημοσιοποιηθούν κατά την πρεμιέρα του που θα πραγματοποιηθεί στο ταιριαστό περιβάλλον του Concours d’ Elegance του St. Moritz της Ελβετίας.

Οφείλουμε να σημειώσουμε πάντως ότι προσφάτως η βρετανική φίρμα παρουσίασε μια νέα έκδοση της Βugatti Type 35 με αμάξωμα από ανθρακόνημα το τίμημα για την οποία διαμορφώθηκε σε 80.000 ευρώ ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, έχει υπάρξει επίσης και μια αντίστοιχων προδιαγραφών, υπό κλίμακα συλλεκτική Aston Martin DB5 με αφορμή την ταινία No Time to Die με τιμή 90.000 στερλίνες το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 102.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!