Σε αναζήτηση ευρωπαϊκής μονάδας παραγωγής η BYD

Η BYD απορρίπτει τις φήμες που την θέλουν να αποκτά το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis, ενισχύοντας όμως την εκδοχή που την θέλει να κατασκευάζει την δική της βιομηχανική μονάδα σε ευρωπαϊκό έδαφος

Σε αναζήτηση ευρωπαϊκής μονάδας παραγωγής η BYD

Η BYD απορρίπτει τις φήμες που την θέλουν να αποκτά το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis, ενισχύοντας όμως την εκδοχή που την θέλει να κατασκευάζει την δική της βιομηχανική μονάδα σε ευρωπαϊκό έδαφος

Η κινεζική BYD έχει ήδη πραγματοποιήσει το προϊοντικό της άνοιγμα στην Ευρώπη και πλέον δείχνει να αναζητά και διεξόδους παραγωγής στη γηραιά ήπειρο αν και, όπως διευκρινίζει, η επικρατέστερη εκδοχή είναι να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο παρά να αποκτήσει μια ήδη υφιστάμενη μονάδα παραγωγής, απαντώντας έτσι στις πρόσφατες φήμες που την ήθελαν να αποκτά το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis.

«Δεν βολιδοσκοπούμε εργοστάσια άλλων εταιρειών. Πραγματοποιούμε μελέτες εφαρμοσιμότητας προκειμένου να καταλήξουμε στην κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε. Αν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε εργοστάσιο στην περιοχή θα επιδιώξουμε αυτονόητα την καλύτερη λύση για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Stella Li, συμπληρώνοντας ότι η κινεζική φίρμα, ενδιαφέρεται περισσότερο να κατασκευάζει τα δικά της εργοστάσια παρά να προχωρήσει στην εξαγορά βιομηχανικών μονάδων παραγωγής άλλων εταιρειών.

Παρά το γεγονός ότι η BYD δεν έχει προς το παρόν σαφή σχέδια ως προς την χώρα ή τις χώρες όπου θα κατασκευάσει εργοστάσιά της, έχει εκφράσει επανειλημμένως την πρόθεσή της να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο πωλήσεων, εκθέσεων και σημείων επισκευής στην Ευρώπη προκειμένου να «ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην φίρμα».

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η BYD συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους 15 δυνητικούς επενδυτές για το εργοστάσιο του Saarlouis στη Γερμανία, ιδιοκτησίας Ford.

Σε ό,τι αφορά το «βιογραφικό» της BYD, έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Κίνα με το λανσάρισμα χαμηλού κόστους ηλεκτρικών μοντέλων (πέρυσι διέθεσε 1,86 εκ. ηλεκτρικά οχήματα), η Build Your Dreams, ετοιμάζει και υλοποιεί από το προηγούμενο καλοκαίρι την επέλασή της στην Ευρώπη, προσφέροντας αρχικά μια τριπλέτα μοντέλων με ηλεκτρική τεχνολογία.

Η BYD διαθέτει ήδη ένα εργοστάσιο το οποίο έχει δημιουργηθεί υπό το σκεπτικό της κατασκευής ηλεκτροκίνητων στην Ταϊλάνδη απ΄όπου και εξάγονται τα ηλεκτρικά της μοντέλα σε Αυστραλία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη. Πλέον, ωστόσο, με φόντο την ευρωπαϊκή όσο και αμερικανική ανησυχία σε σχέση με τις -φορολογικές- ανισότητες που δημιουργούνται από την επέλαση των κινέζων κατασκευαστών στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική ήπειρο, που κατά τους «γηγενείς» κατασκευαστές πλήττουν το “fair play” του ανταγωνισμού, και εν όψει πιθανών μέτρων που θα δυσχεράνουν την θέση των «μη αυτόχθονων» κατασκευαστών, η BYD φέρεται να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της στις αγορές όπου τα διαθέτει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!