Ξεκινά η παραγωγή του Jeep Avenger

Στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας θα κατασκευάζεται το νέο Jeep Avenger.

Ξεκινά η παραγωγή του Jeep Avenger

Στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας θα κατασκευάζεται το νέο Jeep Avenger.

Ξεκινά και επίσημα η παραγωγή του νέο Jeep Avenger. Μετά την κατασκευή των πρώτων αυτοκινήτων προ-παραγωγής, το εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας συναρμολογεί και επίσημα τα Jeep Avenger παραγωγής, που είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας. Πρόσφατα μάλιστα κέρδισε την κορυφαία διάκριση Car Of The Year 2023, αποτελεί ορόσημο για τη μάρκα, επιταχύνοντας σημαντικά την πορεία εξηλεκτρισμού της.

Η παραγωγή του Avenger στο Tychy, σηματοδοτεί την έναρξη διάθεσης από την Jeep μιας γκάμας προϊόντων ιδανικών για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά και την επιτάχυνση της πορείας ώστε η μάρκα να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στα SUV μηδενικών ρύπων. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ’ αρχής ως ένα αυθεντικό Jeep, το Avenger φέρνει το μοναδικό DNA της μάρκας σε ένα συμπαγές SUV, με ένα ξεχωριστό συνδυασμό στιλ, λειτουργικότητας και τεχνολογίας.

Ένα Ευρωπαϊκό προϊόν, γεμάτο με τον περιπετειώδη χαρακτήρα της Jeep και προηγμένα στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό όπως τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. Παράλληλα, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία και οι κορυφαίες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες κίνησης. Το Avenger εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης απόδοσης 156 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες ή 550 χιλιόμετρα σε αστικές συνθήκες.

Η παραγωγή του Jeep Avenger στο Tychy της Πολωνίας αποτελεί μια επιβράβευση για αυτή τη βιομηχανική μονάδα, η οποία είναι μια από τις πλέον προηγμένες που διαθέτει ο Όμιλος Stellantis σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Avenger είναι το τρίτο μοντέλο που έχει κατακτήσει τον τίτλο Car Of The Year και κατασκευάζεται στο Tychy. Με συνολικό δυναμικό άνω των 2.000 εργαζομένων, το εργοστάσιο ξεχωρίζει για την αποδοτικότητά του, την υψηλή ποιότητα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Δείτε επίσης την πρώτη δοκιμή του Jeep Avenger

JEEP AVENGER_START OF PRODUCTION_STELLANTIS TYCHY_31.01.2023_FOT_Ireneusz KAZMIERCZAK.

Η μονάδα χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, με 99,5% στο τμήμα συγκολλήσεων και 90% στο τμήμα βαφής. Η μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 1975, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 περισσότερα από 10,8 εκατομμύρια οχήματα κατασκευάστηκαν στο Tychy.

Το νέο Jeep Avenger είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες και στην ελληνική αγορά με τιμές που διαμορφώνονται από τα 27.500 ευρώ (με 8.000 ευρώ επιδότηση + 1.000 ευρώ για απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου), αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης, Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χιλιόμετρα. Οι αφίξεις των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αναμένεται εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!