Zeekr 003: Η νέα ηλεκτρική “υποψηφιότητα” από την Κίνα για την Ευρώπη

H Zeekr και το 003 είναι τα νέα ονόματα εκ Κίνας που, φιλοδοξούν στο άμεσο μέλλον να κερδίσουν μερίδιο στην «ηλεκτρική» αγορά της Ευρώπης

Zeekr 003: Η νέα ηλεκτρική “υποψηφιότητα” από την Κίνα για την Ευρώπη

H Zeekr και το 003 είναι τα νέα ονόματα εκ Κίνας που, φιλοδοξούν στο άμεσο μέλλον να κερδίσουν μερίδιο στην «ηλεκτρική» αγορά της Ευρώπης

Aν η Zeekr δεν σας λέει και πολλά, πρόκειται για μια αμιγώς ηλεκτρική φίρμα του ομίλου Geely η οποία δραστηριοποιείται ήδη στην Κίνα ως premium και προετοιμάζει την έλευσή της και στην Ευρώπη. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η φίρμα μόλις έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από teaser τα οποία δίνουν μια πρώτη γεύση από το μοντέλο που θα αναλάβει να συστήσει  -μια ακόμα- φιλόδοξη κινεζική φίρμα με ηλεκτρικές προδιαγραφές στη γηραιά ήπειρο, εν προκειμένω ένα compact SUV με αμιγή ηλεκτροκίνηση το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα.  

Aν όλα τα παραπάνω δεν ακούγονται ιδιαιτέρως εντυπωσιακά, ίσως θα άξιζε να σημειώσουμε ότι το πρώτο μοντέλο της Zeekr με την ονομασία 001 το οποίο συστήθηκε προσφάτως ανανεωμένο στην αγορά προέλευσής του, περιλαμβάνει στα χαρακτηριστικά του μια νέα έκδοση με μπαταρία 140 kWh και την υπόσχεση για αυτονομία που υπερβαίνει τα 1.000 χλμ. Αν και το συγκεκριμένο μέγεθος έχει προκύψει από τις μετρήσεις του πιο ευνοϊκού κινεζικού πρωτοκόλλου δοκιμών, σίγουρα είναι από τα πλέον εντυπωσιακά που έχει ανακοινώσει ποτέ κατασκευαστής για έκδοση παραγωγής –έστω και περιορισμένη, όπως ισχύει για την επίμαχη έκδοση του Zeekr 001 που θα διατεθεί στην Κίνα.

Κάπως έτσι το Ζeekr 003, το οποίο και θα αναλάβει να συστήσει την κινεζική φίρμα στην Ευρώπη και με αυτόν ακριβώς το σκοπό πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στην Σουηδία, αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Zeekr, το 003 συστήνεται ως «premium αστικών προδιαγραφών SUV» ενώ βάσει των εκτιμήσεων που προκύπτουν από την φωτογραφική «αναμέτρησή» του με το Audi e-tron GT, θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με μήκος 4,4 μέτρων και μεταξόνιο περίπου 2,75 μέτρων.

Στις λεπτομέρειες που μπορεί να συναγάγει κανείς για την σχεδίαση συμπεριλαμβάνονται ένα μεγάλο spoiler, ένα εξαιρετικό στενό πίσω παρμπρίζ, μια σειρά από οριζόντια LED σε ρόλο πίσω φωτιστικών σωμάτων. Στον μπροστινό τμήμα, η αισθητική θυμίζει αμυδρά ορισμένα στοιχεία της ομογάλακτης Lynk & Cο όπως υπαγορεύουν τα φώτα ημέρας ενώ την εικόνα συμπληρώνουν διαιρούμενα φωτιστικά σώματα, φαρδιές εισαγωγές αέρα που ενσωματώνονται στον μπροστινό προφυλακτήρα και λεπτομέρειες όπως οι αναδυόμενες χειρολαβές καθώς και η ασυνήθιστη, χαρακτηριστική χάραξη της τρίτης κολώνας.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα το Zeekr 003 αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Σαγκάης τον προσεχή Απρίλιο, ξεκινώντας την πορεία του από την τοπική αγορά με την προοπτική αργότερα να διατεθεί και στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το  Zeekr 001 των 1.000+ χλμ. αυτονομίας και την μορφή ενός υπερυψωμένου τετράθυρου coupe + shooting brake, η Zeekr διαθέτει ακόμα ένα μοντέλο στην Κίνα, με την ονομασία 009 και χαρακτηριστικά πολυμορφικού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!