Bugatti Baby II: Tα παιδία παίζει… high-tech

Ένα νέο σύστημα διαμόρφωσης με τρισδιάστατη απεικόνιση και τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για τους δυνητικούς πελάτες της επαναφέρει την καθ΄όλα γοητευτικη Bugatti Baby II στο προσκήνιο

Bugatti Baby II: Tα παιδία παίζει… high-tech

Ένα νέο σύστημα διαμόρφωσης με τρισδιάστατη απεικόνιση και τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για τους δυνητικούς πελάτες της επαναφέρει την καθ΄όλα γοητευτικη Bugatti Baby II στο προσκήνιο

H βρετανική Little Car Company έχει δημιουργήσει την δική της niche κατηγορία στον κόσμο των τετράτροχων “παιχνιδιών” (εντός πολλών εισαγωγικών), με την συμβολή, φυσικά, της Bugatti, καθώς πριν λίγα χρόνια δημιούργησε ακριβείς, υπό κλίμακα, ηλεκτροκίνητες ρέπλικες της θρυλικής Type 35. Πλέον οδηγεί το σκεπτικό της ένα ακόμα βήμα μακρύτερα, θέτοντας στη διάθεσή των υποψήφιων αγοραστών μια online τεχνολογία αιχμής.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός αντιτύπου με βάση τις ακριβείς προτιμήσεις των αγοραστών ενώ, με την ολοκλήρωση των επιλογών τους, θα μπορούν με την συνδρομή 3D AR (επαυξημένης πραγματικότητας) να «προβάλουν» το αποτέλεσμα στο φοντο που επιθυμούν.

Όπως ακριβώς και με ένα κανονικής κλίμακας αυτοκίνητο ανάμεσα στις επιλογές που έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές, συγκαταλέγονται αρχικά οι τρεις δυνατότητες για το αμάξωμα και τις εκδόσεις που συνοψίζονται στις Base, Vitesse και Pur Sang, αντλώντας τις ονομασίες τους από το μακροσκελή κατάλογο επιλογών των Bugatti.

Στη συνέχεια θα κληθούν να επιλέξουν τους χρωματισμούς του εξωτερικού και του εσωτερικού που επενδύεται με δέρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από μια ακριβή
-με όλες τις έννοιες καθώς ξεκινά από τα 32.000 ευρώ- υπό κλίμακα ρέπλικα της Type 35 που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 110α γενέθλια της Bugatti, οι σχεδιαστές της Baby Bugatti II φρόντισαν, η παλέτα των χρωμάτων να είναι σύμφωνη με την εποχή και τον χαρακτήρα του αρχέτυπου μοντέλου, περιλαμβάνοντας αποχρώσεις που είναι συνυφασμένες με την γαλλική φίρμα τη δεκαετία του 1920.

Η τεχνολογία 3D AR που σχεδιάστηκε από την Little Car Company θα επιτρέψει στους δυνητικούς πελάτες να προβάλλουν το αποτέλεσμα των επιλογών τους σε κλίμακα 100% και σε μια απολύτως ρεαλιστική αποτύπωση που σύμφωνα με τις συστάσεις, υπόσχεται μια διαφορετική και «συμμετοχική» εμπειρία σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες διαμόρφωσης ενός αυτοκινήτου –έστω υπό κλίμακα 75%.

Σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες επιλογές διαμόρφωσης της Baby Bugatti ΙΙ, υπενθυμίζεται ότι η «παιδική» Type 35 ξεκινά με την έκδοση Base η οποία εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 4 kW και διαθέτει δύο προγράμματα, το Novice το οποίο περιορίζει την μέγιστη ταχύτητα σε 20 χλμ./ώρα και το Expert που αυξάνει το «όριο» σε έως και 45 χλμ./ώρα.

Οι εκδόσεις Vitesse και Pur Sang εφοδιάζονται με ηλεκτροκινητήρα 10 kW και παρόλο που περιλαμβάνουν τα δύο παραπάνω «προγράμματα» μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα έως και 70 χλμ./ώρα με την προϋπόθεση ότι αυτή έχει «ξεκλειδωθεί» με το Bugatti Speed Key, ένα κλειδί που διασφαλίζει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξέλεγκτα,  εφόσον και ότι το συγκεκριμένο τετράτροχο έχει σχεδιαστεί -και- ως παιδικό παιχνίδι.

Στην περίπτωση της έκδοσης Pur Sang το αμάξωμα κατασκευάζεται από σφυρηλατημένο στο χέρι αλουμίνιο και με βάση τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής και συναρμογής που αυξάνουν τις εργατοώρες που απαιτούνται για την κατασκευή της Baby Bugatti II σε πάνω από 200.

Σε περίπτωση που κάποιος θεώρησε την αρχική τιμή των τριάντα και πλέον χιλιάδων ευρώ της Baby Bugatti II μάλλον τσουχτερή, να σημειώσουμε ότι προσφάτως η Little Car Company πάντα σε συνεργασία με την γαλλική φίρμα, παρουσίασε και μια νέα παραλλαγή της, με αμάξωμα από ανθρακόνημα, προς τιμή της Mistral, με αρχική τιμή τα 80.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!