Η Porsche γιορτάζει τα 75 χρόνια της και δημιουργεί την Vision 357

Ένα δώρο για τον εαυτό της έκανε η Porsche με αυτό το μοναδικό πρωτότυπο Vision 357, που αποτελεί φόρο τιμής στην πρώτη Porsche 356.

Η Porsche γιορτάζει τα 75 χρόνια της και δημιουργεί την Vision 357

Ένα δώρο για τον εαυτό της έκανε η Porsche με αυτό το μοναδικό πρωτότυπο Vision 357, που αποτελεί φόρο τιμής στην πρώτη Porsche 356.

Μέσα στο 2023 η Porsche θα γιορτάσει την 75η επέτειό της. Η 356 ήταν το πρώτο μοντέλο της που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1948 και αυτό αποτελεί την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός μοναδικού πρωτότυπου, του Vision 357. Αυτή είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του τμήματος Style Porsche, που είχε ως στόχο να προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής 356.

Στην Vision 357 αντικατοπτρίζεται η κομψότητα του κλασικού σε συνδυασμό με τις μοντέρνες γραμμές ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Οι χειρολαβές λάμπουν δια της απουσίας τους από τις πόρτες και έχουν μετακομίσει στο πίσω πλευρικό κρύσταλλο. Επίσης, οι παραδοσιακοί καθρέπτες έχουν δώσει τη θέση τους σε κάμερες. Τα φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός, όσο και πίσω, είναι τοποθετημένα εντελώς πρωτότυπα και κρυμμένα πίσω από τα διάφανα πάνελ του αμαξώματος.

Το παρμπρίζ στην 356 ήταν διαιρούμενο με μπάρα στη μέση του, κάτι που δεν πέρασε στο νέο πρωτότυπο μοντέλο. Από την άλλη, ακολουθείται μια ιδιαίτερη προσέγγιση στην τοποθέτηση των εμπρός κρυστάλλων, που αγκαλιάζουν την πρώτη κολόνα και δημιουργούν την αίσθηση ενιαίου κομματιού που μοιάζει με γείσο κράνους. Το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς 20 ιντσών ειδικά εξελιγμένων αεροδυναμικά.

Η Porsche έβαψε την Vision 357 σε δύο τόνους του γκρι, που ονομάζει Ice Grey Metallic και Grivola Gray Metallic, απόχρωση που τονίζει τον εμπρός προφυλακτήρα. Μεγάλα αυτοκόλλητα με τον αριθμό «75» είναι τοποθετημένα στις πόρτες και το καπό, ενώ πιο διακριτικά αυτοκόλλητα «357» βρίσκονται στα εμπρός φτερά.

Στην ουσία η Vision 357 είναι ένα πρωτότυπο που δίνει έμφαση στη σχεδίαση, με το σύστημα κίνησης να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Θεωρητικά, πατάει πάνω στην πλατφόρμα της 718 Cayman GT4 RS, με τον κινητήρα να είναι ο ατμοσφαιρικός επίπεδος 6κύλινδρος 4,0 λίτρων.

Το αυτοκίνητο θα εκτεθεί στο Βερολίνο, εκεί όπου ο κόσμος θα μπορεί να το δει από κοντά και να γιορτάσει με την Porsche τα 75α γενέθλιά της. Αργότερα μέσα στο έτος το αυτοκίνητο θα ταξιδέψει και σε άλλες διεθνείς εκδηλώσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!