VW ID.3: Ανεπίσημη πρώτη για την ανανεωμένη εκδοχή

H γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του ID.3 τον προσεχή Μάρτιο, με το επίμαχο δοκιμαστικό πρωτότυπο να δίνει μια ρεαλιστική γεύση από την σχεδίαση του νέου μοντέλου και όχι μόνο

VW ID.3: Ανεπίσημη πρώτη για την ανανεωμένη εκδοχή

H γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του ID.3 τον προσεχή Μάρτιο, με το επίμαχο δοκιμαστικό πρωτότυπο να δίνει μια ρεαλιστική γεύση από την σχεδίαση του νέου μοντέλου και όχι μόνο

H VW προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή του ID.3, έχοντας ήδη δημοσιοποιήσει τα πρώτα σχετικά teaser και πληροφορίες για την νέα εκδοχή του μοντέλου που ανέλαβε να συστήσει την ηλεκτροκίνηση για λογαριασμό της γερμανικής φίρμας. Από τότε έχουν παρέλθει ήδη περίπου τέσσερα χρόνια και, αυτονόητα, η νέα εκδοχή του ID.3 έχει καταλάβει πλεόν τα πεδία δοκιμών, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά δίνοντας μια σαφή όσο και ρεαλιστική σε σχέση με τα teaser που προηγήθηκαν, εικόνα για τα χαρακτηριστικά του.

Θα άξιζε ίσως να σημειωθεί ότι όταν η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα εκδοχή του ηλεκτρικού hatchback, τόνισε ότι οι αλλαγές θα είναι αρκετά εκτεταμένες σε σημείο που το ανανεωμένο ID.3 θα μπορούσε να εκληφθεί ως η νέα γενιά του μοντέλου.

Αυτό βέβαια δεν αντικατοπτρίζεται στην εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου που, όπως επιβάλουν οι συνήθειες της γερμανικής φίρμας, ακολουθεί περισσότερο μια εξελικτική παρά ριζοσπαστική οδό. Έτσι, με βάση και τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, στις αλλαγές θα συγκαταλέγονται νέου σχεδιασμού κεντρικά φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες ενώ την εικόνα θα συμπληρώσουν οι αλλαγές των γραφικών στα πίσω φώτα.

Σε κάθε περίπτωση οι σημαντικότερες αλλαγές αναμένονται στο εσωτερικό του ID.3 όπου θα πάρει θέση ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη 12,0 ιντσών και κυρίως βελτιωμένο ως προς το σύστημα διαχείρισης και τον τρόπο λειτουργίας του ο οποίος προδιαγράφεται φιλικότερος προς τον χρήστη-οδηγό.

Το νέο infotainment και τον εξίσου βελτιωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων αναμένεται να πλαισιώσει ένα νέο Head-up Display. Στις προδιαγραφές του μοντέλου ως επιλογές αναμένεται να συγκαταλέγονται βελτιωμένες εκδοχές των συστημάτων Travel Assist και Park Assist Plus ενώ, βάσει των σκίτσων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η VW, θα υπάρξουν και στοχευμένες αλλαγές στο εσωτερικό που αφορούν την εργονομία, όπως προκύπτει από την ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα.

Όταν η VW αποκάλυψε τα παραπάνω σκίτσα του ID.3, τόνισε ότι εκτός από τα παραπάνω η νέα εκδοχή του μοντέλου θα διαθέτει εξίσου μια βελτιωμένη εκδοχή λογισμικού των «κρίσιμων» συστημάτων διαχείρισης του ηλεκτρικού συνόλου, κάτι που δεν αποκλείεται να επιφέρει και οριακές βελτιώσεις σε όρους αυτονομίας όσο και ισχύος.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις υποσχέσεις της VW για την ανανέωση του ID.3 παραμένει και η έλευση, μιας ισχυρότερης παραλλαγής του μοντέλου η οποία θα υιοθετήσει τα διακριτικά GTX.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, βάσει των επίσημων συστάσεων, το ανανεωμένο ID.3 θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον προσεχή Μάρτιο ενώ όπως εξίσου έχουν ανακοινώσει οι Γερμανοί, εκτός από το εργοστάσιο του Zwickau θα κατασκευάζεται πλέον και στη μονάδα του Wolfsburg καθώς η ζήτησή του προδιαγράφεται αυξημένη. 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!