Η νέα Alpina B5 GT 634 ίππων είναι το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας

Η Alpina έχει μια νέα εναλλακτική εκδοχή της BMW M5 που αποδίδει 634 ίππους φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Η νέα Alpina B5 GT 634 ίππων είναι το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας

Η Alpina έχει μια νέα εναλλακτική εκδοχή της BMW M5 που αποδίδει 634 ίππους φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,4 δευτερόλεπτα.

O εμβληματικός βελτιωτικός οίκος της BMW, η Alpina, παρουσίασε μια νέα βελτιωμένη έκδοση της Σειράς 5, που ονομάζεται B5 GT. Μηχανικά, το νέο μοντέλο είναι παρόμοιο με την B5 που λανσαρίστηκε το 2020, με έναν V8 4,4 λίτρων να αποτελεί την καρδιά του κινητήριου συνόλου, αλλά τώρα η twin-turbo μονάδα αποδίδει 634 ίππους.

Πρόκειται για αύξηση ισχύος μόνο 13 ίππων, αλλά η ροπή έχει αυξηθεί κατά 50 Nm, για να δώσει μια νέα τελική τιμή 850 Nm. Είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετήσει ποτέ η Alpina σε αυτοκίνητό της και εξασφαλίζει χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα στη sedan έκδοση και 3,6 δλ. στη station wagon έκδοση. Μια BMW M5 Competition είναι ακόμα πιο γρήγορη, αλλά η B5 έχει το δικαίωμα να καυχιέται ότι αναπτύσσει υψηλότερη τελική ταχύτητα, με 330 χλμ./ώρα για το sedan και 322 km/h για το station wagon.

Οι πρόσθετες επιδόσεις οφείλονται σε μια ποικιλία αλλαγών, όπως ένας βελτιωμένος αεραγωγός κινητήρα και αλλαγές στο λογισμικό του, ανασχεδιασμένα μέρη εξάτμισης, και τροποποιημένη πίεση υπερπλήρωσης του turbo. «Οι μηχανικοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην απόκριση και την απόδοση ισχύος για να επιτευχθεί εξαιρετική χρηστικότητα», αναφέρει η Alpina.

Για να επιβραδύνει η B5 GT, η Alpina έχει προσθέσει τετραπίστονες δαγκάνες φρένων που συμπιέζουν δίσκους 395 χιλιοστών στον εμπρός άξονα και 398 χλστ. πίσω. Επίσης, στο εμπρός μέρος του πλαισίου υπάρχει πρόσθετη υποστήριξη για την εμπρός ανάρτηση και νέες εκδόσεις των χαρακτηριστικών τροχών 20 ακτίνων της Alpina. Στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών.

Σε συνδυασμό με τους τροχούς, υπάρχουν έξι επιλογές χρωμάτων: Arctic Race Blue, Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red και Daytona Violet. Επίσης, τα κλασικά αυτοκόλλητα “deco-set” της Alpina είναι διαθέσιμα σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις. Στο εσωτερικό, το δέρμα Nappa είναι στάνταρ, ενώ το Merino προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή, ενώ υπάρχουν και δυνατότητες εξατομίκευσης για κάτι πιο εξειδικευμένο.

H αναγραφή B5 GT είναι κεντημένη στα προσκέφαλα των σπορ εμπρός καθισμάτων και υπάρχουν καθώς και στα πατάκια. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, το θερμαινόμενο τιμόνι, το surround ηχοσύστημα με ηχεία της Harman Kardon και η ανθρακί επένδυση οροφής συγκαταλέγονται στα χαρακτηριστικά του βασικού εξοπλισμού.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 250 μονάδες παγκοσμίως. Η Alpina -η οποία αποτελεί μέρος της BMW από το 2022- διαθέτει την B5 GT στη Γερμανία έναντι 145.500 ευρώ ως sedan ή 148.500 ευρώ ως station wagon.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!