Δύο Bentley Continental GT S με έμπνευση τις 12 Ώρες του Bathurst

To τμήμα της Bentley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας δημιούργησε δύο μοναδικές Continental GT S, με έμπνευση τη νίκη της βρετανικής μάρκας στον αγώνα αντοχής 12 Ωρών του Bathurst το 2020.

Δύο Bentley Continental GT S με έμπνευση τις 12 Ώρες του Bathurst

To τμήμα της Bentley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας δημιούργησε δύο μοναδικές Continental GT S, με έμπνευση τη νίκη της βρετανικής μάρκας στον αγώνα αντοχής 12 Ωρών του Bathurst το 2020.

Η Bentley Sydney και η εταιρεία εξατομίκευσης των αυτοκινήτων της βρετανικής μάρκας, Mulliner, δημιούργησαν δύο ειδικές -και μοναδικέςεκδόσεις της Continental GT S, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τον αγώνα αντοχής 12 Ωρών του Bathurst. Η Bentley κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα της Αυστραλίας το 2020, με το αγωνιστικό Continental GT3.

Αυτές οι ειδικές εκδόσεις της Continental GT S μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά με το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η πρώτη εκ των δύο αντλεί έμπνευση από το χρώμα του νικητήριου αγωνιστικού αυτοκινήτου, με φωτεινό Apple Green χρωματισμό, που έρχεται σε αντίθεση με μια μαύρη οροφή Beluga, τους εξωτερικούς καθρέπτες, τον κάτω προφυλακτήρα και τη σιλουέτα του πίσω χώρου αποσκευών. Η μοναδική εμφάνιση περιλαμβάνει επίσης τον αριθμό 7 στη γρίλια της μάσκας, όπως συμβαίνει και με το αγωνιστικό αδερφάκι του.

Συμπεριλαμβάνεται επίσης το Blackline Specification, που αντικαθιστά όλα τα εξωτερικά στοιχεία που είναι επενδυμένα με χρώμιο με μαύρες γυαλιστερές εκδόσεις τους και το Styling Specification, που διαθέτει εμπρός αεροτομή, πλευρικές ποδιές και διαχύτη από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος και παρέχει μια πιο επιθετική όψη.

Στο εσωτερικό χρησιμοποιείται ένα μείγμα από δέρμα και Dinamica σε Beluga με Apple Green πινελιές. Η αναγραφή «Bathurst» έχει ραφτεί στα προσκέφαλα και το «One of Two» αναγράφεται στα μαρσπιέ των θυρών. Μια μεταλλική αναπαράσταση της χάραξη της πίστας του Bathurst έχει συμπεριληφθεί στo φινίρισμα από ανθρακονήματα στην πλευρά του συνοδηγού και στην κεντρική κονσόλα αναγράφονται ο αριθμός 7 μαζί με τα ονόματα των νικητών του 12ωρου αγώνα το 2022: Maxime Soulet (Βέλγος), Jordan Pepper (Νοτιοαφρικανός) and Jules Gounon (Γάλλος).

Το δεύτερο αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε Silver Tempest και αντικατοπτρίζει την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς Continental GT3 που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2017, με το αυτοκίνητο να ξεκινά να αγωνίζεται το 2018. Το δεύτερο αυτοκίνητο είναι στιλιζαρισμένο με μαύρο χρώμιο και το Carbon Styling Specification στο εξωτερικό και καμπίνα επιβατών κατά παραγγελία. Κάθε αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από ένα αναμνηστικό μοντέλο του νικητήριου αγωνιστικού αυτοκινήτου σε κλίμακα 1:18.

Η νέα σειρά S διατηρεί τον 4λιτρο V8 κινητήρα των 550 ίππων και 770 Nm ροπής, με επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4 δλ. Για τις GT και GTC S, ο κινητήρας ενισχύεται με την ροσθήκη μιας σπορ εξάτμισης. Ο ευέλικτος χαρακτήρα του μοντέλου ενισχύεται από το Bentley Dynamic Ride, το προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα ενεργού ελέγχου αντιστρεπτικής συμπεριφοράς 48V που πρωτοεμφανίστηκε από την Bentley.

Mε τη δυνατότητα να παράγουν έως και 1.300 Nm ροπής σε 0,3 δευτερόλεπτα, οι μικροσκοπικοί κινητήρες μέσα στις αντιστρεπτικές ράβδους αντισταθμίζουν ενεργά τις δυνάμεις που αναπτύσσονται στις στροφές για να ελαχιστοποιήσουν την κλίση του αμαξώματος. Παράλληλα, βελτιώνει την ποιότητα κύλισης σε χαμηλότερες ταχύτητες, αποσυνδέοντας την απόκριση της αριστερής από τη δεξιά πλευρά τροχών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!