H Benltey Continental GT θα ανανεωθεί φέτος

Η Bentley δίνει στο πολυτελές grand tourer της, την Continental GT, μια ανανέωση στα μέσα της ζωής της και τη βρήκαμε να πραγματοποιεί δοκιμές.

H Benltey Continental GT θα ανανεωθεί φέτος

Η Bentley δίνει στο πολυτελές grand tourer της, την Continental GT, μια ανανέωση στα μέσα της ζωής της και τη βρήκαμε να πραγματοποιεί δοκιμές.

Η τρέχουσα Bentley Continental GT λανσαρίστηκε το 2018 και έκτοτε έχουμε δει πολλές εκδόσεις, όπως η V8, η cabrio GTC και η κορυφαία Speed, αλλά τώρα ήρθε η ώρα της για facelift. Με μια πρώτη ματιά, αυτή η Continental GT, που υποβάλλεται σε χειμερινές δοκιμές σε χαμηλές θερμοκρασίες, μοιάζει πολύ με το σημερινό αυτοκίνητο.

Το προηγούμενο μοντέλο -δεύτερης γενιάς- έκανε την ανανέωσή του στα μέσα του κύκλου ζωής του το 2015 και είχε νέα μάσκα, εμπρός και πίσω προφυλακτήρες καθώς και κάποια ανανεωμένη τεχνολογία στο εσωτερικό. Οπότε είναι πιθανό αυτού του είδους οι αλλαγές να εμφανιστούν στο ανανεωμένο μοντέλο του 2023.

Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου που βλέπουμε στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, φέρει τον ίδιο προφυλακτήρα και μάσκα με το τρέχον αυτοκίνητο, αλλά οι προβολείς LED έχουν καμουφλαριστεί, πιθανότατα κρύβοντας μια νέα υπογραφή προβολέων. Καμουφλάζ καλύπτει επίσης τα πίσω φώτα, τα οποία θα πρέπει επίσης να λάβουν μια σχεδιαστική βελτίωση για το facelift.

Περιμένουμε ότι οι μικρές αναθεωρήσεις θα συνεχιστούν και στο εσωτερικό, όπου η Bentley θα διατηρήσει την Continental GT στην πρώτη γραμμή της πολυτελούς κατηγορίας με νέα επίπεδα εξοπλισμού και ενδεχομένως μια αναβάθμιση του συστήματος infotainment. Η περιστρεφόμενη οθόνη στο ταμπλό είναι σίγουρα το κεντρικό στοιχείο της σημερινής Continental GT, οπότε δεν πιστεύουμε ότι θα αντικατασταθεί με μια πιο συμβατική μία οθόνη.

Υπάρχουν δύο κινητήρια σύνολα διαθέσιμα για την Continental GT: ένας 4λιτρος V8 550 ίππων και ένας 6λιτρος twin-turbo W12 660 ίππων για την έκδοση Speed. Δεν περιμένουμε πρόσθετες επιδόσεις με το facelift, αν και η παλιά Continental GT W12 είχε μια αύξηση ισχύος 15 ίππων στην ανανέωση του μέσου της της ζωής του.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε την άφιξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης. Η Bentley προσφέρει ένα 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο V6 plug-in υβριδικό σύστημα στην Bentayga και τη Flying Spur, αλλά η Continental GT PHEV θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλα κινητήρια σύνολα από τον όμιλο Volkswagen όπως τον 4λιτρο V8 twin-turbo 570 ίππων της Panamera Turbo S E-Hybrid. Δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη μας ματιά στην ανανεωμένη Bentley Continental GT της Bentley, θα περιμέναμε την πλήρη αποκάλυψη προς το τέλος του 2023 -το νωρίτερο- με πιθανή ημερομηνία πώλησης το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!