H Polestar δημιουργεί μια έκθεση από πάγο

Tιμώντας τις σουηδικές καταβολές της, η Polestar εγκαινίασε ένα νέο «σημείο πώλησης» φτιαγμένο από χιόνι και πάγο στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας

H Polestar δημιουργεί μια έκθεση από πάγο

Tιμώντας τις σουηδικές καταβολές της, η Polestar εγκαινίασε ένα νέο «σημείο πώλησης» φτιαγμένο από χιόνι και πάγο στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας

H Polestar αξιοποιεί ένα ψηφιακό σύστημα λιανικών πωλήσεων, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνητικοί αγοραστές των αυτοκινήτων της μπορούν να επιλέξουν και να παραμετροποιήσουν τα αυτοκίνητά τους online. Για τους πιο παραδοσιακούς πελάτες της η Polestar έχει προβλέψει ένα δίκτυο άτυπων εκθέσεων τις οποίες αποκαλεί Spaces τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν με την προοπτική να πραγματοποιήσουν ένα test-drive του μοντέλου που επιθυμούν.

Η Polestar διαθέτει 130 Spaces ανά τον κόσμο, ωστόσο η πιο πρόσφατη προσθήκη αποτελεί παγκόσμια πρώτη μιας κα πρόκειται για κατάστημα φτιαγμένο εξολοκλήρου από πάγο. Για όλους τους ευνόητους λόγους, το παγωμένο Polestar Space κατασκευάστηκε στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας και για την ιστορία αποτελεί το δεύτερο σημείο πώλησης στην χώρα του σκανδιναβικού βορρά.

Την αρχιτεκτονική έμπνευση για το μινιμαλιστικό παγωμένο κατασκεύασμα, έδωσε η εξίσου αφαιρετική αισθητική των κεντρικών γραφείων της Polestar στο Goethenburg της Σουηδίας ενώ να σημειωθεί ότι το Snow Space όπως ονομάζεται δεν είναι η πρώτη ενασχόληση των Σουηδών με οικοδομήματα από πάγο και χιόνι καθώς, κατά καιρούς, έχουν επιδοθεί σε διάφορες αντίστοιχες κατασκευές, από ξενοδοχεία και μπαρ έως ένα μικρό κάστρο φτιαγμένο από πάγο.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται ουσιαστικά για ένα κύβο με ύψος 12 μέτρων και τοίχους πάχους 2,0 μέτρων κατασκευασμένους από 3.000 κ.μ. χιονιού που προήλθε από το κοντινό χιονοδρομικό του Ounasvaara, Η κατασκευή του διήρκεσε δύο εβδομάδες ενώ το Snow Space θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό έως στα τέλη Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι η σουηδική φίρμα επισημαίνει ότι τα υλικά κατασκευής του κύβου, δηλαδή το χιόνι, θα επιστρέψει εκεί από όπου προήλθε, σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της αμιγώς ηλεκτρικής φίρμας επιδόσεων.

Μέχρι τότε, εκτός από την ιδιάζουσα εμπειρία ενός παγωμένου κύβου σε ρόλο καταστήματος, στο εσωτερικό του φιλοξενείται το Polestar 2 EV το οποίο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να οδηγήσουν σε κοντινή χιονοπίστα καθώς και διάφορα γλυπτά από πάγο τα οποία αποτυπώνουν διάφορα τμήματα του μοντέλου (τροχοί, ανάρτηση, φρένα) και τα δημιουργήθηκαν από τοπικούς καλλιτέχνες με ειδίκευση στην γλυπτική πάγου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!