Subaru Levorg STI Sport Performance Wagon: Απαγορευμένος καρπός

Η ιαπωνική φίρμα συστήνει από την έκθεση του Τόκυο μια πιο αθλητική έκδοση του Levorg, ή αν προτιμάτε SW WRX η οποία θα κατασκευαστεί αυστηρά σε 500 αντίτυπα

Subaru Levorg STI Sport Performance Wagon: Απαγορευμένος καρπός

Η ιαπωνική φίρμα συστήνει από την έκθεση του Τόκυο μια πιο αθλητική έκδοση του Levorg, ή αν προτιμάτε SW WRX η οποία θα κατασκευαστεί αυστηρά σε 500 αντίτυπα

Aπό την έκθεση του Τόκυο δεν θα μπορούσε να λείπει η Subaru η οποία, μεταξύ πολλών άλλων, παρουσιάζει και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση της δεύτερης γενιάς του Levorg STI που ουσιαστικά αποτελεί την πρακτικότερη έκδοση του WRX. Εξάλλου σε πολλές γωνιές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, το Levorg διατίθεται ως SW WRX με διάφορες παραλλαγές σε ό,τι αφορά τα διακριτικά του.

Ανεξαρτήτως εμπορικών ονομασιών η ουσία στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι το μοντέλο που απευθύνεται σε αυτό που ενδεχομένως θα αποκαλούσαμε «ανήσυχους οικογενειάρχες», αποκτά μια σειρά επιπλέον αθλητικών χαρακτηριστικών σε μια νέα έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 δεξιοτίμονα αντίτυπα που θα προοριστούν για την αγορά της Ιαπωνίας όπου θα κοστίζουν 5,764 εκ. γεν (περίπου 41.500 ευρώ).

Η έκδοση παίρνει ως αφετηρία το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού του Levorg στο οποίο προσθέτει νέους σφυρήλατους τροχούς 19 ιντσών της BBS με ελαστικά της Michelin Pilot Sport, διάστασης 225/40, ένα νέο σύστημα ψύξης λαδιού για το σύστημα μετάδοσης καθώς και πλείστες βελτιώσεις που συμβάλλουν στην στρεπτική ακαμψία του πλαισίου και συμβάλλουν σε περίσσότερη ακρίβεια και αμεσότητα.

Πλην των βελτιώσεων στα μηχανικά μέρη, η έκδοση επωφελείται από μια σειρά σκουρόχρωμων λεπτομερειών στην εξωτερική της εμφάνιση που εστιάζουν στα αεροδυαμικά στοιχεία, τους καθρέφτες αλλά και τα φωτιστικά σώματα, καθώς και από ένα σετ καθισμάτων Recaro επενδεδυμένων με σουέντ και συνθετικό δέρμα.

Επίκεντρο της έκδοσης αποτελεί ο turbo κινητήρας βενζίνης των 2,4 λίτρων ο οποίος εφοδιάζει και το Impreza STI και ο οποίος και στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 275 ίππους και 350 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται αναμενόμενα και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!