Η Peugeot παρουσιάζει τα ηλεκτρικά της σχέδια στις Βρυξέλλες

Η Peugeot ξεκινά δυναμικά την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

Η Peugeot παρουσιάζει τα ηλεκτρικά της σχέδια στις Βρυξέλλες

Η Peugeot ξεκινά δυναμικά την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

Τη νέα εποχή της παρουσιάζει η Peugeot στην πρώτη Διεθνή Έκθεση της χρονιάς που πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 22 Ιανουαρίου 2023 στις Βρυξέλλες. Στην αίθουσα 7 του Palais du Heysel, η Peugeot θα παρουσιάσει το μέλλον της με έμφαση στα ηλεκτρική κινητικότητα, αλλά και τις τεχνολογίες.

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται το νέο 408 Plug-in Hybrid, με το σημαντικό μοντέλο της γκάμας της, το e-208 που έχει βελτιωμένη αυτονομία, φτάνοντας τα 400 χιλιόμετρα, να συμπληρώνει την εικόνα. Παράλληλα, παρουσιάζονται τα e-2008, 308 στην 5θυρη εκδοχή του, αλλά και τη station wagon με Plug-in υβριδική τεχνολογία, το 3008 PHEV, το 508 SW Peugeot Sport Engineered και το e-Expert.

Το hypercar υψηλών επιδόσεων, Peugeot 9X8 που λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα WEC (World Endurance Championship) του 2023 και στοχεύει στις 24 ώρες του Le Mans, δίνει μια άλλη διαφορετική νότα, ανεβάζοντας ψηλά το πήχη.

Το νέο Peugeot 408 ξεχωρίζει για τη σχεδίασή του, με fastback γραμμές, αλλά και την τεχνολογία, έχοντας ως στόχο να διακριθεί στην κατηγορία του, με προεξέχων χαρακτηριστικό την οδηγική απόλαυση. Στο εσωτερικό υιοθετεί το i-Cockpit, το οποίο αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο όλων των μοντέλων της γαλλικής φίρμας.

Εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα Plug-in, που αποδίδει 180 ή 225 ίππους, ανάλογα με την έκδοση, με την γκάμα των κινητήρων να συμπληρώνει ένα σύνολο βενζίνης 1,2 λίτρων PureTech με 130 ίππους. Όσον αφορά τις διαστάσεις του έχει μήκος 4,69 μ. και μεταξόνιο 2,79 μ., προσφέροντας αξιόλογη ευρυχωρία στο εσωτερικό του, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 536 λίτρων, με την τιμή αυτή να φτάνει στα 1.611 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το μικρό ηλεκτρικό Peugeot e-208 GT έρχεται με περισσότερη δύναμη και καλύτερη αποδοτικότητα με χαμηλότερη κατανάλωση. Πιο αναλυτικά η ισχύς αυξήθηκε κατά 15%, από 136 στους 156 ίππους, με την αυτονομία να είναι βελτιωμένη κατά 10,5% και να φτάνει τα 398 χιλιόμετρα.

Την πιο πρακτική διάσταση του 308 παρουσιάζει με την Station Wagon εκδοχή του μοντέλου η Peugeot. Το μήκος των 4,64 μ. και το μεταξόνιο των 2,73 μ., του εξασφαλίζουν τεράστιους χώρους για τους επιβάτες του. Πέρα από την χρηστικότητα του 308 SW, οι Γάλλοι ενίσχυσαν και άλλους τομείς, όπως η αποδοτικότητα, με μειωμένες εκπομπές CO2, χάρη στη βελτιωμένη αεροδυναμική.

Με τις εκδόσεις επιδόσεων, το Peugeot 508 που φέρει την υπογραφή Peugeot Sport Engineered, η μάρκα ανακάλυψε τον ορισμό ενός νέου τύπου υπεύθυνων επιδόσεων: τον ορισμό του Neo-Performance, τον ιδανικό συγκερασμό του σπορ χαρακτήρα και της τεχνολογίας. Mε το λανσάρισμα του 508 PSE, η Peugeot ανακοίνωσε και την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) στην κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar).

Peugeot 9X8:  σχεδιασμένο για αγώνες

Το Peugeot 9X8 είναι ένα εντελώς καινούργιο, νέας γενιάς, Υβριδικό αυτοκίνητο αγώνων. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022, στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA, σημειώνοντας ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη Monza (Ιταλία), Fuji (Ιαπωνία) και Μπαχρέιν.

Το 9X8 ενσωματώνει όλα τα μοντέρνα αισθητικά χαρακτηριστικά της μάρκας: αιλουροειδές αμάξωμα, ρευστές γραμμές με έντονο σπορ χαρακτήρα, λείες και σμιλευμένες πλευρές και, πάνω απ’ όλα, τις φωτιστικές υπογραφές των τριών ονύχων. Το Peugeot 9X8 προκαλεί συγκίνηση και αντανακλά μια αισθητική και τεχνολογική επανάσταση, μια απόλυτη σχεδιαστική περιπέτεια.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!