Niesmann+Bischoff Artο: Τροχόσπιτο πέντε αστέρων

Με αφετηρία το Fiat Ducato, η γερμανική φίρμα Niesmann+Bischoff παρουσιάζει ένα τροχόσπιτο με ανέσεις που φιλοδοξούν να υπερβούν τις ανέσεις ενός πεντάστερου

Niesmann+Bischoff Artο: Τροχόσπιτο πέντε αστέρων

Με αφετηρία το Fiat Ducato, η γερμανική φίρμα Niesmann+Bischoff παρουσιάζει ένα τροχόσπιτο με ανέσεις που φιλοδοξούν να υπερβούν τις ανέσεις ενός πεντάστερου

Η γερμανική Niesmann+Bischoff παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα, ένα πολυτελές τροχόσπιτο, ονόματι Arto με αφετηρία το Fiat Ducato και πολλά περισσότερα από όσα υπόσχεται η συνήθης λιτότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το Arto θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με δύο διαφορετικά μήκη μεταξονίου και τρία μήκη αμαξώματος με το μικρότερο εξ αυτών να φτάνει τα 7,78 μέτρα. Να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις με το μεγαλύτερο μεταξόνιο επωφελούνται από τρεις άξονες αντί δύο προκειμένου να αντεπεξέρχονται καλύτερα στο επιπλέον βάρος που προκύπτει και από την ανεξάντλητη λίστα εξοπλισμού.

Αυτό που λείπει πάντως είναι οι συμβατικές πόρτες, μιας και όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα, οι πελάτες της προτιμούν την παρουσία μιας και μόνο θύρας η οποία αποτελεί και την κύρια είσοδο στο τροχόσπιτο, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ηχόμονωση αλλά και να ελαχιστοποιούνται οι τριγμοί καθώς με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι τομές στο αμάξωμα. Για λόγους που συνδέονται με την διατήρηση του χαμηλού βάρους, το τελευταίο κατασκευάζεται από ενισχυμένο fiberglass, ειδικά επεξεργασμένο προκειμένου να είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τις φθορές.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, η βασική έκδοση επωφελείται από τέσσερις θέσεις στο εσωτερικό, κρεβατοκάμαρα με queen size κρεβάτι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, χώρο χαλάρωσης και μπάνιο που παραπέμπει σε spa.

Ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνεται ακόμα και ειδικά διαμορφωμένο trailer το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως ρυμουλκούμενο parking φιλοξενώντας scooter, ενώ οι δυνητικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα μεγάλο εύρος υλικών και ποιοτήτων για τις επενδύσεις στα οποία περιλαμβάνεται και αυθεντικό ξύλο.

Η γερμανική φίρμα δίνει τη δυνατότητα επιλογής ως εξοπλιστικού στοιχείου φωτοβολταϊκών πάνελ για την οροφή σε συνδυασμό με μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν αυτονομία σε ό,τι αφορά τις συσκευές και τον φωτισμό που διαθέτει το Arvo στο εσωτερικό του για εννέα ημέρες. Να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες μπορούν βέβαια να επαναφορτιστούν και μέσω πρίζας. Το συγκεκριμένο στοιχείο αυξάνει το συνολικό βάρος του συνόλου κατά 56 κιλά και το τίμημα κατά 8.244 ευρώ στη διόλου ευκαταφρόνητη αρχική τιμή των 86.607 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!