Παραδόθηκαν όλες οι Bugatti Centodieci

H Bugatti παρέδωσε τη δέκατη -και τελευταία- Centodieci στον αγοραστή της. Πρόκειται για ένα σύγχρονο φόρο τιμής στην EB110.

Παραδόθηκαν όλες οι Bugatti Centodieci

H Bugatti παρέδωσε τη δέκατη -και τελευταία- Centodieci στον αγοραστή της. Πρόκειται για ένα σύγχρονο φόρο τιμής στην EB110.

Οι ομάδες σχεδιασμού και μηχανικών της Bugatti ανασχεδίασαν τη σιλουέτα της EB110 δημιουργώντας μια εντελώς νέα γραμμή οροφής και προφίλ, με το εμπρός μέρος να κάθεται πολύ χαμηλότερα και μια νέα οπτική ταυτότητα, εμπνευσμένη από τη διακριτική μάσκα πέταλου της Bugatti της EB110. Οι επίπεδες επιφάνειες και οι λεπτομέρειες του αρχικού αυτοκινήτου, εμπνευσμένες από το Bauhaus, ξαναγεννιούνται στην Centodieci με ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς με μόνο απαλές καμπύλες.

Το τελευταίο από τα 10 χειροποίητα μοντέλα, αυτή η Centodieci δημιουργεί αντίθεση με το Quartz White που κυριαρχεί στο αμάξωμα, με φινίρισμα Black Carbon στο κάτω μέρος του και μαύρες ματ γρίλιες. Οι δαγκάνες των φρένων είναι σε Light Blue Sport και η πίσω αεροτομή Black Carbon, δημιουργώντας μια βαθιά σύνδεση με την EB110, καθώς προσδιορίζουν εκ νέου την περίφημη απόχρωση του μπλε της Bugatti στην οποία παρουσιάστηκε και κατασκευάστηκε εκείνο το αυτοκίνητο.

Όπως και το αρχικό super sport αυτοκίνητο της Bugatti της δεκαετίας του 1990, η Centodieci διαθέτει εξωπραγματικά υψηλές επιδόσεις. Ο 8λιτρος κινητήρας W16 αποδίδει 1.600 ίππους, εξασφαλίζοντας ότι η Centodieci επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 380 χλμ./ώρα. Οι μηχανικοί του πλαισίου και της ανάρτησης της Bugatti εργάστηκαν εκτενώς για να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν τις δυνατότητες χειρισμού του hyper sport αυτοκινήτου, ώστε να δημιουργήσουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία.

Με τα δέκα παραδείγματα της Centodieci να έχουν πλέον ολοκληρωθεί και παραδοθεί, το ατελιέ της Bugatti στο Molsheim θα επικεντρωθεί στη συναρμολόγηση των υπόλοιπων μοντέλων της Chiron, από τα οποία έχουν απομείνει λιγότερα από 100, από τα συνολικά 500, ενώ θα ακολουθήσει η περιορισμένη σειρά των 99 μονάδων W16 Mistral4 και 40 της Bolide5 που προορίζεται μόνο για πίστα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!