To ηλεκτρικό Geely Panda Mini μοιάζει με παιχνίδι

Η Geely παρουσίασε το Panda Mini για την αγορά της Κίνας, ένα τετραθέσιο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που εμπνέεται από το παρουσιαστικό των αρκούδων πάντα.

To ηλεκτρικό Geely Panda Mini μοιάζει με παιχνίδι

Η Geely παρουσίασε το Panda Mini για την αγορά της Κίνας, ένα τετραθέσιο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που εμπνέεται από το παρουσιαστικό των αρκούδων πάντα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης της Κίνας μοιάζουν περισσότερο με παιχνίδια από ποτέ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές, σε μία εξαιρετικά πολυπληθή κατηγορία της ασιατικής χώρας. Το τελευταίο παράδειγμα είναι το Geely Panda Mini, με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τις αρκούδες πάντα.

Εκτός από τις στρογγυλεμένες γωνίες και τους μεγάλους προβολείς LED, άλλες αναφορές σε αρκούδες πάντα είναι οι καθρέφτες που μοιάζουν με αυτιά και ο σχεδιασμός των τροχών με τρεις… πατούσες. Τα γράμματα «Geome» στο μπροστινό μέρος παραπέμπουν στη Geometry, η οποία είναι μία από τις θυγατρικές μάρκες της Geely, έναν μεγαλύτερους «παίκτες» στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.

Το Geely Panda Mini μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και διαθέτει πανοραμική ηλιοροφή. Το ροζ ταμπλό διαθέτει μία έκκεντρη οθόνη infotainment, ψηφιακό πίνακα οργάνων και αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Έχει μήκος 3.065 χιλιοστά, πλάτος 1.522 χλστ. και ύψος 1.600 χλστ., με μεταξόνιο 2.015 χιλιοστών. Η ισχύς προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος μπροστά, και παράγει 30 kW (41 ίππους). Μια μπαταρία λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού άλατος που προέρχεται από την Guoxuan High-Tech, παρέχει περίπου 150 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Το Panda Mini θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το 2023. Η τιμή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά φημολογείται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 40.000 και 50.000 γιεν (5.400 – 6.750 ευρώ). Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Geely χρησιμοποιεί την ονομασία Panda. Την προηγούμενη φορά, επρόκειτο για ένα μικρό αυτοκίνητο τύπου Toyota Aygo με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο παρέμεινε σε παραγωγή μεταξύ από το 2008 έως το 2016.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!