Peugeot Inception Concept: Ραντεβού στο CES με μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση

H γαλλική φίρμα προαναγγέλλει ένα νέο πρωτότυπο το οποίο θα αποκαλυφθεί τον προσεχή Ιανουάριο, εν είδει προπομπού για το μελλοντικό σχεδιαστικό κώδικα των Γάλλων

Peugeot Inception Concept: Ραντεβού στο CES με μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση

H γαλλική φίρμα προαναγγέλλει ένα νέο πρωτότυπο το οποίο θα αποκαλυφθεί τον προσεχή Ιανουάριο, εν είδει προπομπού για το μελλοντικό σχεδιαστικό κώδικα των Γάλλων

H γαλλική φίρμα επιφυλάσσει για την προσεχή έκθεση CES που ανοίγει αυλαία στις 5 Ιανουαρίου ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που θα αποτελέσει προάγγελο του νέου σχεδιαστικού κώδικα όπου θα υπακούσουν όλα τα νέα μοντέλα Peugeot.

Αν και η γαλλική φίρμα δεν μπαίνει, προς το παρόν στη διαδικασία να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πρωτότυπο Inception, με δεδομένη την ηλεκτρική στρατηγική της, αναμενόμενα το concept που υιοθετεί την ονομασία Inception, θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το επικρατέστερο σενάριο είναι το πρωτότυπο μοντέλο να αξιοποιήσει την νέα, υπό εξέλιξη αρχιτεκτονική του ομίλου Stellantis, STLA την οποία πιθανότατα θα συνδυάζει με μπαταρία 54 kWh.

Bάσει των teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική φίρμα, το παρών στην όψη του πρωτότυπου μοντέλου δίνει το χαρακτηριστικό μοτίβο «Tiger claw» που συναντάμε στην πλειονότητα των σύγχρονων Peugeot με εφαλτήριο το concept car e-Legend το οποίο δείχνει να επιβιώνει και στο μέλλον.

Αυτό που αναμένεται να συνεχίζει να «απασχολεί» σχεδιαστικά και τα μελλοντικά Peugeot είναι το i-Cockpit, η χαρακτηριστικά σχεδίαση του ταμπλό η οποία αναμένεται να επιστρέψει αναθεωρημένη και βελτιωμένη στο νέο πρωτότυπο της γαλλικής φίρμας. Αυτό που ξεχωρίζει πάντως από τα teaser είναι μια νέου σχεδιασμού οθόνη για το infotainment.

Mε αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του πρωτότυπου, ο Matthias Hossan, επικεφαλής σχεδιασμού της Peugeot δήλωσε ότι «εξελίσσουμε ένα πρωτότυπο αλλά ταυτόχρονα εξελίσσουμε και τον τρόπο που δουλεύουμε. Ένας από τους στόχους μας είναι να δώσουμε έμφαση στους χώρους του εσωτερικού και στην ευρυχωρία χωρίς ωστόσο να μεταβάλλουμε ριζικά τις εξωτερικές διαστάσεις. Εξωτερικά, θα έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Peugeot».

Όπως επίσης διευκρινίζει ο ίδιος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στα βιώσιμα υλικά καθώς «η Peugeot ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο στα βιώσιμα υλικά και η ομάδα μας ερευνά διεξοδικά τον κύκλο ζωής των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!