Ογκώδες, πιο ογκώδες, Bulli!

Το VW Bulli είναι στην ουσία κάτι σαν μια πραγματική ηλιοφάνεια. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να έχει διαφορετική σχεδίαση, όπως φαίνεται στις τρελές εμπνεύσεις ενός καλλιτέχνη από τη Βραζιλία.

Ογκώδες, πιο ογκώδες, Bulli!

Το VW Bulli είναι στην ουσία κάτι σαν μια πραγματική ηλιοφάνεια. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να έχει διαφορετική σχεδίαση, όπως φαίνεται στις τρελές εμπνεύσεις ενός καλλιτέχνη από τη Βραζιλία.

Προτού αφήσετε τα μάτια σας να κλείσουν από την πλήξη, επειδή νομίζετε πως «Ωχ, όχι πάλι άλλος ένας καλλιτέχνης, που δημιουργεί με τα ψηφιακά πινέλα του σουρεαλιστικά σχέδια!», καλύτερα να περιμένετε λιγάκι ακόμη. Ο Robert από το Belo Horizonte της Βραζιλίας ετοιμάζει αυτοκίνητα στον υπολογιστή μεν, τα κατασκευάζει, όμως, και στην πραγματικότητα, δε. Αφού ο εν λόγω καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τα σχέδια, που ο ίδιος έχει εκπονήσει, για να δημιουργήσει μινιατούρες, όπως τα αυτοκινητάκια της Matchbox, με τα οποία παίζαμε κι εμείς όταν ήμασταν μικρότεροι, τις οποίες προωθεί στο δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο μινιατούρες του Σκαραβαίου όλων των χρωμάτων, αλλά σύντομα ίσως προστεθεί ακόμα ένα εμβληματικό όχημα της Volkswagen.

Συναντήσαμε τα Bulli στο διαδίκτυο, εκεί που η φίρμα “Rob3rt Design” τους τοποθετεί τροχούς, δηλαδή μέχρι στιγμής υφίστανται σχεδόν μόνο σε μορφή εικονικής πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου στο δημοφιλές σχέδιο της φίρμας “Gulf”. Όσον αφορά την απόσταση από το έδαφος, θα λέγαμε πως δεν πρέπει να αποφεύγονται μόνο τα κράσπεδα, αλλά και οι πιο μικρές λακκούβες στην άσφαλτο. Φυσικά, από αυτό το απότομο χαμήλωμα έχει επωφεληθεί η εμφάνιση συνολικά. Το ίδιο ισχύει και για τις τεράστιους θόλους των τροχών στα φτερά, οι οποίοι είναι σαφώς απαραίτητοι για τη «φιλοξενία» πολύ μεγάλων σε πλάτος πέλματος και ύψος προφίλ ελαστικών.

Σαφώς και δεν αναμενόταν πως οποιοσδήποτε θα έδινε στην πραγματικότητα το λεωφορειάκι του με τη συγκεκριμένη φόρμα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ίδια τη σχεδίαση, αλλά από τη μία δεν είναι πρακτική στην καθημερινότητα και, από την άλλη, θα είχαμε εδώ και χρόνια τη σταθερή αύξηση της αξίας των βασικών μοντέλων. Σε καλή κατάσταση, θα απαιτούνταν εξαψήφια ποσά για μοντέλα T1 και, φυσικά, θα πληρώνονταν. Και με το μάτι μας στην τιμή αγοράς, κάθε είδους βελτιώσεις θα τιμωρούνταν.

Ο μαγικός όρος στην περίπτωση των ιστορικών αυτοκινήτων, ας πούμε της βαρύτητας του “T1”, εξακολουθεί να «παίζει» ρόλο στις αγγελίες. Αυτό είναι κατανοητό και κατά κάποιο τρόπο και κρίμα. Γιατί, σε τελική ανάλυση, τα Bulli της Rob3rt Design είναι πολύ cool. Πάρτε κι εσείς μία ιδέα από τις φωτογραφίες μας, καθώς και από το γεγονός ότι υπάρχει μια λαμπρή ομάδα από VW Bulli, που είναι εφοδιασμένη με ό,τι κάνει εντύπωση. Σπάνια στη μορφή ενός “T1”, αλλά πολύ ρεαλιστικά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!