Δοκιμές του facelift για το Opel Corsa ενόψει 2023

Το ανανεωμένο Opel Corsa που εθεάθη να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, θα αποκτήσει αναβαθμίσεις εσωτερικά και εξωτερικά.

Δοκιμές του facelift για το Opel Corsa ενόψει 2023

Το ανανεωμένο Opel Corsa που εθεάθη να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους, θα αποκτήσει αναβαθμίσεις εσωτερικά και εξωτερικά.

Ένα αναβαθμισμένο Opel Corsa βρέθηκε για πρώτη φορά για δοκιμές στο δρόμο, και κρίνοντας από αυτές τις φωτογραφίες, μπορούμε να πούμε ότι θα έρθει με ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό. Θα αναθεωρηθεί και το εσωτερικό του facelift του Corsa 6ης γενιάς, με νέα τεχνολογία για το 2023.

Το σημερινό Corsa ήταν το πρώτο Opel που παρήχθη μετά την εξαγορά της μάρκας από τον Όμιλο Stellantis, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει την παλιά πλατφόρμα της GM, για χάρη της αρχιτεκτονικής EMP1. Η κίνηση αυτή επέτρεψε στο Corsa να υιοθετήσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων του supermini.

Το Corsa είναι ένα από τα παλαιότερα σχέδια στη γκάμα της Opel και με αυτό το νέο facelift περιμένουμε να υιοθετήσει τη διάταξη προβολέων και μάσκας «Visor» της γερμανική μάρκας, κάτι που έχουμε δει στο Mokka και το Astra. Το SUV Grandland βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση με το Corsa μέχρι που απέκτησε την εμφάνιση Visor κατά τη διάρκεια ενός facelift το 2021.

Όπως και με την αναβάθμιση του Grandland στα μέσα της ζωής του, οι αλλαγές θα περιοριστούν στο ελάχιστο για το Corsa. Από αυτές τις κατασκοπευτικές φωτοργαφίες, βλέπουμε ότι εκτός από το νέο εμπρός μέρος, θα είναι το ίδιο με πριν εξωτερικά, ενδεχομένως με μια νέα διάταξη πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Η γκάμα των κινητήρων του Corsa είναι επίσης απίθανο να αλλάξει. Συνεπώς, οι βενζινοκινητήρων Puretech 1,2 λίτρων θα συνεχίζουν να διατίθενται με το μοντέλο που θα έχει δεχθεί facelift, μαζί με χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e θα επιστρέψει επίσης με αυτονομία 357 χλμ., αριθμός που αυξήθηκε από τα 336 χλμ. το Δεκέμβριο του 2021. Μην περιμένετε ότι το Corsa θα αποκτήσει αυτονομία που θα ανταγωνιστεί τα 400 χλμ. του νέου Jeep Avenger, καθώς το αυτοκίνητο αυτό είναι βασισμένο στην πλατφόρμα STLA της Stellantis.

Το εσωτερικό του ανανεωμένου Corsa θα μπορούσε να υποστεί μια σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση. Το σημερινό αυτοκίνητο προσφέρει στάνταρ μια οθόνη αφής 7 ιντσών και προαιρετικά μια οθόνη αφής 10 ιντσών. Μπορεί να δούμε την έκδοση των 10 ιντσών να γίνεται στάνταρ ή ακόμα και τη διπλή οθόνη 10 ιντσών του τελευταίου Astra να περνάει στο Corsa.

Opel Corsa 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!