Mazda Vision Study Model: Μελλοντικό όραμα με επιρροές RX-7

Υπάρχει κάτι παραπάνω από ένας υπαινιγμός το μελλοντικό όραμα της Mazda περιλαμβάνει ένα νέο RX-7, αν και δεν είναι ακόμα πραγματικότητα.

Mazda Vision Study Model: Μελλοντικό όραμα με επιρροές RX-7

Υπάρχει κάτι παραπάνω από ένας υπαινιγμός το μελλοντικό όραμα της Mazda περιλαμβάνει ένα νέο RX-7, αν και δεν είναι ακόμα πραγματικότητα.

Η Mazda μας έδωσε μια νέα γεύση από το μέλλον, εκδίδοντας μια επιχειρηματική ενημέρωση που αποκαλύπτει τη στρατηγική της μάρκας για την υπόλοιπη δεκαετία. Όπως θα περίμενε κανείς, η εξέλιξη μιας σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου της εταιρείας μέχρι το 2030, αλλά η Mazda αποφάσισε να αποτυπώσει αυτή την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση με ένα εντυπωσιακό, αλλά μυστηριώδες νέο concept car.

Ονομάζεται Mazda Vision Study Model και παρουσιάζεται σε η αιχμή του δόρατος των σχεδίων της Mazda για το 2030, αλλά δεν έχει δημοσιευτεί καμία πληροφορία σχετικά με το αυτοκίνητο, το οποίο προς το παρόν παραμένει ένα ψηφιακό concept, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για ένα φυσικό μοντέλο.

Έχουμε δει και στο παρελθόν νέες ιδέες σπορ αυτοκινήτων από τη Mazda, με πιο χαρακτηριστικό το RX-Vision του 2015. Αυτό το αυτοκίνητο προανήγγειλε μια πιθανή αναβίωση της σειράς RX που διακόπηκε το 2012 με την κατάργηση του RX-8. Όμως, τα σχέδια μπήκαν στο συρτάρι για τη μετά την ταχεία μετάβαση της βιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση.

Ίσως, λοιπόν, γι’ αυτό το λόγο να είναι απαραίτητο αυτό το νέο «όραμα» της Mazda. Η Mazda πιστεύει ότι το 40% των πωλήσεών της παγκοσμίως θα μπορούσε να είναι πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030, και πέρα από αυτό ,η εταιρεία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επενδύσει σε δική της υποδομή παραγωγής μπαταριών.

Mazda Vision Study Model

Είναι μία από τις τεχνολογίες που αναπτύσσει η εταιρεία στο πλαίσιο μίας προσέγγισης «πολλαπλών λύσεων» έως το 2030, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης νέα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εξερεύνηση καυσίμων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και νέα υβριδική τεχνολογία πριν από το «ολοκληρωμένο» λανσάρισμα μιας σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Είναι ενδεικτικό ότι το concept Vision Study δεν έχει το χρώμα-σήμα κατατεθέν της μάρκας, το Soul Red, αλλά με ένα καθαρό λευκό, που δείχνει το μέλλον. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου όμως παραπέμπει σε πολλά σημεία στο παρελθόν, με σαφείς επιρροές από το RX-7 τρίτης γενιάς.

Η γραμμή των θυρών που συναντά τους θόλους των πίσω τροχών, θυμίζει πολύ το μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Mazda της δεκαετίας του 1990, όπως και το σχήμα του πίσω παρμπρίζ, ενώ ένα πιο διακριτικό νεύμα σε εκείνο το αυτοκίνητο μπορεί να βρεθεί στον φωτισμό εμπρός και πίσω. Στο πίσω μέρος, οι δύο ημικύκλια μοιάζουν με την υπογραφή των πίσω φώτων του RX-7, ενώ πιο ενδεικτικά στο μπροστινό μέρος, τα φωτιστικά σώματα ξεπροβάλλουν πολύ πολύ διακριτικά.

Mazda Vision Study Model

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά το πράσινο φως στο πίσω μέρος είναι ένα ακόμη νεύμα για τα οικολογικά διαπιστευτήρια του concept. Οι αναλογίες του οχήματος φαίνονται επίσης πιο συμπαγείς από το Vision-RX concept του 2015.

Η Mazda έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τα αυτοκίνητα «Vision» ως βαρόμετρο για την κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει το σχεδιαστικό ήθος «Kodo» της μάρκας, οπότε ενώ μπορεί να μην δούμε σύντομα μια έκδοση παραγωγής του Vision Study, ίσως δούμε κάποια στοιχεία του σχεδιασμού της στα αυτοκίνητα παραγωγής της Mazda αργότερα μέσα τη δεκαετία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!