Η Izera εξασφάλισε την τεχνολογική υποστήριξη της Geely

Η πολωνική εταιρεία Izera θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική της Geely για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Η Izera εξασφάλισε την τεχνολογική υποστήριξη της Geely

Η πολωνική εταιρεία Izera θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική της Geely για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Η Geely έχει προκαλέσει κύματα στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων πρόσφατα, καθώς κατέχει ή έχει συμμετοχή στις Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus, smart και Aston Martin. Η τελευταία επιχειρηματική της κίνηση εντοπίζεται στην Πολωνία, όπου ο κινεζικός γίγαντας συμφώνησε να προμηθεύσει τεχνολογία στη νέα αυτοκινητοβιομηχανία Izera.

Η Izera ξεκίνησε το 2020 υπό το εμπορικό σήμα ElectroMobility Poland (EMP), το οποίο υποστηρίζεται από την πολωνική κυβέρνηση. Δύο πρωτότυπα Izera έχουν ήδη αποκαλυφθεί με τη μορφή του SUV Z100 και του compact hatchback T100. Τα δύο αυτοκίνητα ήταν προγραμματισμένο να εισέλθουν σε παραγωγή το 2023, αν και αυτό μπορεί να μετατεθεί ή ακόμα και να ακυρωθεί με την εισαγωγή της αρχιτεκτονικής της Geely Sustainable Experience Architecture (SEA).

Έχουμε ήδη δει το SEA να υποστηρίζει το νέο smart #1 και θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τα επερχόμενα Volvo και Polestar. Η Izera λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το SEA για πολλαπλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον και έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια για ένα compact SUV, ένα station wagon στο μέγεθος της Skoda Octavia και ένα hatchback.

Η πλατφόρμα είναι αρθρωτή, με την Geely να ισχυρίζεται ότι μπορεί να επεκταθεί από τα 1.800 χιλιοστά έως τα 3.300 χιλιοστά, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αποτελεί τη βάση αυτοκίνητα μεγέθους από το Citroen Ami μέχρι και μια BMW Σειράς 7. Τα πρώτα αυτοκίνητα EMP που βασίζονται στην πλατφόρμα SEA αναμένεται να παραχθούν στο εργοστάσιο Jaworzno στη νότια Πολωνία, το οποίο έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2024.

Ο Piotr Zaremba, διευθύνων σύμβουλος της ElectroMobility Poland, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Η αρχιτεκτονική SEA ταιριάζει απόλυτα με την έννοια των προϊόντων της Izera. Η Geely παρέχει στην EMP την υψηλότερη κατηγορία βιομηχανικής τεχνογνωσίας, καθώς και πρόσθετες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μακροπρόθεσμα, αυτή η τεχνολογική σύμπραξη θα επιτρέψει στην EMP να αναπτυχθεί, επιτρέποντάς μας να εμπλέξουμε σε μεγάλο βαθμό τοπικούς προμηθευτές και να εκτελέσουμε το έργο εντός του προβλεπόμενου επιχειρηματικού πλαισίου».

Izera

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!