Ματιές στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Scout

H μάρκα Scout της Volkswagen, αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες ενός concept SUV, το οποίο έχει προγραμματιστεί να περάσει στην παραγωγή έως το 2026.

Ματιές στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Scout

H μάρκα Scout της Volkswagen, αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες ενός concept SUV, το οποίο έχει προγραμματιστεί να περάσει στην παραγωγή έως το 2026.

Το Scout είναι μια νέα αμερικανική μάρκα της Volkswagen και θα επικεντρώνεται κυρίως σε εκτός δρόμου ηλεκτρικά οχήματα και pick-up φορτηγά. Έχουμε δει σκίτσα των επερχόμενων μοντέλων, αλλά τώρα η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο teaser του πρώτου της concept car.

Η εικόνα δείχνει το εμπρός μέρος του αμιγώς ηλεκτρικού SUV και, όπως και στο προηγούμενο σκίτσο, βλέπουμε περίγραμμα με τετραγωνισμένο καπό, ογκώδη off-road ελαστικά και μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Το teaser εμφανίζεται στη νέα ιστοσελίδα της Scout, από την οποία απουσιάζει παντελώς το όνομα της Volkswagen.

Η εταιρεία σχολίασε το teaser λέγοντας ότι «δείχνει το Scout concept με ισχυρή και όρθια στάση, που θυμίζει τα κλασικά μοντέλα Scout». Προηγούμενα σκίτσα δείχνουν ότι το pick-up και το SUV θα μοιράζονται παρόμοιο σχεδιασμό, με αμφότερα να αποκτούν, απλές και καθαρές επιφάνειες καθώς και υπερυψωμένη γραμμή παραθύρων προς τα πίσω. Η απουσία ενός παραδοσιακού συστήματος κίνησης επέτρεψε πολύ μικρούς προβόλους, με εξαίρεση το pick-up, το οποίο διαθέτει εκτεταμένο χώρο φόρτωσης στο πίσω μέρος.

Η ονομασία Scout εμφανιζόταν σε μια σειρά από εκτός δρόμου οχήματα που κατασκεύαζε έως το 1980 η αμερικανική εταιρεία International Harvester, η οποία δεν υφίσταται πλέον. Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που φέρουν το έμβλημα πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρχικά στις ΗΠΑ, αν και δεν αποκλείεται η διαθεσιμότητα σε άλλες αγορές. Η Volkswagen απέκτησε πέρυσι το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Scout.

Τα μοντέλα της Scout δεν θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB της Volkswagen, η οποία αποτελεί τη βάση την ηλεκτρική γκάμα ID της μάρκας. Αντ’ αυτού, η σειρά Scout θα χρησιμοποιεί αυτό που οι ιθύνοντές της χαρακτηρίζουν ως «νέα ιδέα τεχνικής πλατφόρμας» για αμιγώς ηλεκτρικά εκτός δρόμου οχήματα.

Η σειρά Scout θα είναι σχεδιασμένη για την αγορά των ΗΠΑ, όπου το pick-up φορτηγό, και η τιμή του θα μπορούσε να ξεκινάει από τα 40.000 δολάρια, δηλαδή χαμηλότερη από αντιπάλους όπως το Ford F-150 Lightning και το Chevrolet Silverado EV.

Η GM, η Rivian και η Hummer έχουν επίσης εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών pick-up στην Αμερική και ο πρώην επικεφαλής της Volkswagen, Herbert Diess, έχει δηλώσει ότι η γερμανική εταιρεία θέλει να διεκδικήσει ένα κομμάτι από την κερδοφόρα κατηγορία: «Η ηλεκτροκίνηση παρέχει μια ιστορική ευκαιρία να εισέλθουμε τώρα στην ιδιαίτερα ελκυστική κατηγορία των pick-up και R-SUV ως όμιλος, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας να γίνουμε ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά των ΗΠΑ».

Η Volkswagen αναφέρει ότι τα πρωτότυπα θα παρουσιαστούν το 2023, ενώ τα πρώτα οχήματα Scout που θα είναι έτοιμα για παραγωγή θα καταφθάσουν το 2026. Θα υπάρξει επίσης μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το ξεκίνημα της νέας μάρκας. Τα σχέδια αποτελούν μέρος του ευρύτερου στόχου της Volkswagen να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και να γίνει ο κατασκευαστής EV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο έως το 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!