Το νέο MINI hatchback ανταγωνιστής του VW Golf

Η MINI ανεβαίνει κατηγορία με το hatchback και κοιτά πιο δυνατό ανταγωνισμό, όπως αυτός του VW Golf. Οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι.

Το νέο MINI hatchback ανταγωνιστής του VW Golf

Η MINI ανεβαίνει κατηγορία με το hatchback και κοιτά πιο δυνατό ανταγωνισμό, όπως αυτός του VW Golf. Οι αποκλειστικές εικόνες μας δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι.

Τα πλάνα της MINI περιλαμβάνουν επέκταση και ανανέωση της γκάμας της, όπως είχε ανακοινώσει ο πρώην επικεφαλής της μάρκας Bernd Korber. Λίγα χρόνια πριν είχε ανακοινώσει ότι βρίσκονται στα σκαριά ένα νέο crossover, αλλά και δύο ακόμα νέα μοντέλα.

Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει, με την Stefanie Wurst να έχει διαδεχθεί τον Bernd Korber, από τον Φεβρουάριο. Με τη σειρά του αυτός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ η βρετανική φίρμα θα επανατοποθετηθεί στη κατηγορία των SUV και είναι πιθανό να μπει πιο δυναμικά στα οικογενειακά μοντέλα, με ένα νέο που θα αντικαταστήσει το Clubman.

Αυτό ενδεχομένως να είναι το μοντέλο που θα αποτελέσει τη βάση και πάνω σε αυτό θα σχεδιαστεί ένα hatcback με ακόμα πιο πρακτική διάσταση. Πιθανότατα στα πλάνα να είναι ένα μοντέλο στο μέγεθος του Volkswagen Golf, αφού εξάλλου ήδη το Clubman που κυκλοφορεί έχει μήκος 4,2 μ.

Σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει την εμπορική πορεία της μάρκας και σε άλλες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, που θέλουν μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Ενδεχομένως μάλιστα να συνδυαστεί και με την προσθήκη ενός νέου μεγαλύτερου SUV από το Countryman, το οποίο θα φτάσει σε μήκος τα 4,5 μ. και θα προσφέρει σημαντικά καλύτερους χώρους και πρακτικότητα.

Για τη δημιουργία του νέου μοντέλου θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα FAAR, -εξέλιξη της UKL- στην οποία βασίζεται η σημερινή γκάμα των MINI και επιτρέπει τη χρήση όλων των συστημάτων κίνησης, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, Plug-in Hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά.

Επιπλέον, με τη χρήση αυτής της πλατφόρμας θα διατηρηθεί το κόστος χαμηλά, με την αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα «Neue Klasse» να προορίζεται για μεγαλύτερα μοντέλα. Μεγάλος στόχος είναι να γίνει προσιτή η MINI.

Η νέα γενιά των MINI αισθητικά αναμένεται να έχουν διαφορετική εικόνα, αλλά με στοιχεία που τα καθιστά αναγνωρίσιμα. Μέσα σε αυτά θα διατηρηθεί το σπορ DNA της μάρκας, με τη χαρακτηριστική αίσθηση «καρτ» όσον αφορά την οδική συμπεριφορά. Σημαντικό στοιχείο θα είναι και η συνδεσιμότητα, αλλά και η ηλεκτροκίνηση μαζί με τη βιωσιμότητα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!