Η Alfa Romeo παρουσιάζει τις νέες Giulia και Stelvio

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, με νέα εμφάνιση που τονίζεται από τα Full-LED φωτιστικά σώματα, εξελίσσονται σε επίπεδο στιλ, αλλά και τεχνολογίας, με τη χρήση NFT.

Η Alfa Romeo παρουσιάζει τις νέες Giulia και Stelvio

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio, με νέα εμφάνιση που τονίζεται από τα Full-LED φωτιστικά σώματα, εξελίσσονται σε επίπεδο στιλ, αλλά και τεχνολογίας, με τη χρήση NFT.

Η Alfa Romeo αποκάλυψε τις νέες Giulia και Stelvio. Η σχεδίαση των δύο μοντέλων γίνεται ακόμα πιο σύγχρονη, χάρη στις αισθητικές επεμβάσεις που δημιουργούν μια πιο ξεκάθαρη σύνδεση με την Tonale. Η διάθεση των νέων Giulia και Stelvio θα ξεκινήσει μετά τα μέσα του πρώτου τριμήνου του 2023. Το νέο «Trilobo», η σύνθεση δηλαδή της χαρακτηριστικής τριγωνικής μάσκας («Scudetto») και των εκατέρωθεν αυτής αεραγωγών προσφέρουν ένα πιο επιθετικό, αλλά πάντα κομψό ρύγχος.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό αποτελούν τα νέα «3+3» φωτιστικά σώματα Full-LED Adaptive Matrix, τα οποία ακολουθούν το παράδειγμα της Tonale. Αυτό το στοιχείο ενισχύει τη σύνδεση με το νεότερο μοντέλο της γκάμας και παράλληλα φέρνει στο σήμερα θρυλικές κατασκευές της ιταλικής μάρκας, όπως η SZ Zagato και το πρωτότυπο Alfa Romeo Proteo.

Εντελώς καινούργιος είναι ο πίνακας οργάνων που διατηρεί την παραδοσιακή σχεδίαση «cannocchialle» με τα δύο στρογγυλά όργανα, όμως πλέον αποτελείται από μια υψηλής ευκρίνειας οθόνη TFT 12,3 ιντσών στην οποία μπορούν να διαμορφωθούν οι παράμετροι που προβάλλονται. Ο πίνακας έχει τρεις βασικές διαμορφώσεις: Evolved, Relax και Heritage, με την τελευταία να είναι εμπνευσμένη από τις δεκαετίας του 1960 και 1970.

Οι νέες Giulia και Stelvio εφοδιάζονται με μια σειρά τεχνολογιών που κάνουν ακόμα πιο απλή και άνετη τη συμβίωση μαζί τους. Οι υπηρεσίες «Alfa Connect Services», οι οποίες διαθέτουν και δυνατότητα αναβαθμίσεων μέσω διαδικτύου («Over the Air») προσφέρουν λειτουργίες που επιτρέπουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου (φώτα, κλειδαριές, κατάσταση συστημάτων, κ.α.) από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου του χρήστη.

Παράλληλα, η τεχνολογία NFT που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο χώρο του αυτοκινήτου μέσω της Tonale, είναι πλέον διαθέσιμη και στις νέες Giulia και Stelvio, προσφέροντας -εφόσον το επιθυμεί ο αγοραστής- ένα αδιάβλητο πιστοποιητικό του ιστορικού του αυτοκινήτου. Το πιστοποιητικό NFT μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια επιπλέον εγγύηση της κατάστασης του αυτοκινήτου κατά την μεταπώληση, ενισχύοντας περαιτέρω την υπολειμματική του αξία.

Συνεχίζοντας το παράδειγμα της Tonale, οι νέες Giulia και Stelvio ακολουθούν μια νέα στρατηγική στη διαμόρφωση της γκάμας. Δύο εκδόσεις είναι διαθέσιμες, οι Super και Ti. Η πρώτη αποτελεί την πύλη εισόδου στον κόσμο της Alfa Romeo και μπορεί να αναβαθμιστεί με το σπορ πακέτο Sprint.

Αντίστοιχα, η Ti με έμφαση στην κομψότητα και το ξεχωριστό χαρακτήρα, μπορεί να αναβαθμιστεί με το πακέτο Veloce, προσδίδοντας αίσθηση πολυτέλειας και δυναμισμού. Τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel των νέων Giulia και Stelvio προσφέρουν επιλογές από 160 έως και 280 ίππους και συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ZF των 8 σχέσεων.

Τα δύο μοντέλα προσφέρουν επίσης προαιρετικά μετάδοση σε όλους τους τροχούς με τεχνολογία Q4, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται το ενεργό κιβώτιο μεταφοράς ATC (Active Transfer Case), το οποίο σε πραγματικό χρόνο καταγράφει τις συνθήκες και διαχειρίζεται τη ροπή σε κάθε άξονα. Το Q4 μπορεί σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου να μεταφέρει έως και το 50% της ροπής στους εμπρός τροχούς.

Μεταξύ των αποκλειστικών συστημάτων των δύο μοντέλων είναι η αρχιτεκτονική της ανάρτησης Alfa Link, ενώ διαθέσιμη είναι και η ενεργή ανάρτηση Alfa Active Suspension, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Παράλληλα, προσφέρεται και το αποκλειστικό σύστημα πέδησης IBS (Integrated Braking System) της ιταλικής μάρκας, σε συνδυασμό με μία πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS).

Η αποκάλυψη των νέων Giulia και Stelvio συνδυάζεται με την παρουσίαση της ειδικής σειράς Competizione, που τοποθετείται στην κορυφή της νέας γκάμας των δύο μοντέλων. Βασισμένη στην έκδοση Veloce, η Competizione εφοδιάζεται με το αποκλειστικό χρώμα Moon Light gray matt, κόκκινες δαγκάνες φρένων, σπορ εσωτερικό με δερμάτινες επενδύσεις, αλλά και την ενεργή ανάρτηση Alfa Active Suspension.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!