Το νέο Volvo EX90 από μέσα

Το ηλεκτρικό EX90 θα είναι η ναυαρχίδα της Volvo που θα εστιάζει στην πολυτέλεια, αλλά και τη βιωσιμότητα, όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιεί.

Το νέο Volvo EX90 από μέσα

Το ηλεκτρικό EX90 θα είναι η ναυαρχίδα της Volvo που θα εστιάζει στην πολυτέλεια, αλλά και τη βιωσιμότητα, όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιεί.

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο Volvo EX90. Το ηλεκτρικό SUV θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για μικρή αποκάλυψη του εσωτερικού του. Οι δυο φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αποκαλύπτουν πολλά, αλλά μας δίνουν μια εικόνα για τη φιλοσοφία του. Εστιάζει στη βιωσιμότητα, με ανακυκλώσιμα υλικά.

Με τον ίδιο τρόπο που παλιά μεγέθη, όπως η ιπποδύναμη και η επιτάχυνση, παραμερίστηκαν από τον χρόνο φόρτισης και την αυτονομία, τώρα δημιουργείται ένα νέο παράδειγμα που αφορά την πολυτέλεια των αυτοκινήτων. Για εμάς, το φανταχτερό δεν είναι το καλύτερο. Και η μυρωδιά του νέου δέρματος ζωικής προέλευσης δεν είναι πια η μόνη ένδειξη ενός πλούσιου εσωτερικού.

«Επιλέξαμε υλικά με βάση τις αξίες μας», λέει η Cecilia Stark, Υπεύθυνη Σχεδιασμού. «Αυτές οι επιλογές αφήνουν πίσω την παλαιομοδίτικη πολυτέλεια στα αυτοκίνητα και εκφράζουν τις σκανδιναβικές μας ρίζες. Με το Volvo EX90 παίρνουμε ως σχεδιαστικό σημείο εκκίνησης την ευζωία».

Ερμηνεύστε το αυτό σε απτά στοιχεία μέσα στο Volvo EX90 και το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο ευχάριστα και κομψά εσωτερικά αυτοκινήτου στην αγορά. Την ίδια στιγμή, η σύνθεση του εσωτερικού αντανακλά τις φιλοδοξίες της Volvo για τη βιωσιμότητα, όπως το να είναι μία πλήρως κυκλική και κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Μέσα στο Volvo EX90 θα βρείτε ένα σύγχρονο υλικό, το Nordico. Αυτό είναι μία σημερινή έκφραση αξιών της Σκανδιναβίας και ορίζει ένα νέο πρότυπο για την premium εσωτερική σχεδίαση. Αποτελούμενο από υφάσματα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο υλικό, όπως τα μπουκάλια PET, καθώς και από υλικό βιολογικής βάσης από δάση υπεύθυνης διαχείρισης στη Σουηδία και τη Φινλανδία, το Nordico είναι ένα καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό.

Στην καμπίνα του Volvo EX90 υπάρχουν ξύλινα στοιχεία με πιστοποίηση FSC. Αναδεικνύονται με όμορφο οπίσθιο φωτισμό σε θερμή απόχρωση, που δημιουργεί μία ατμόσφαιρα από σκανδιναβικό σαλόνι και την παρθένα φύση του βορρά.

Το Volvo EX90 σας προσφέρει επίσης επιλογή καθισμάτων με επενδύσεις από μίγμα μαλλιού, που έχει πιστοποιηθεί με βάση αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Σε ακολουθία με τις φιλοδοξίες της Volvo για την κυκλική οικονομία, το EX90 περιέχει επίσης περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά, ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερες μη-ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Εκτός των μπουκαλιών PET, στο Volvo EX90 χρησιμοποιούνται σχεδόν 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών με βιολογική βάση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσότητα υλικών που δεν βασίζονται σε πρωτογενή ορυκτά μεταξύ των αυτοκινήτων της γκάμας μας και θέτει ένα νέο ορόσημο για το μέλλον. Οι μοκέτες επίσης υιοθετούν την ιδέα της κυκλικότητας, καθώς αποτελούνται μερικώς από αναγεννημένο πολυαμίδιο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!