Η Nissan αποχωρεί από τη Ρωσική αγορά

Η εκτελεστική επιτροπή της Nissan ενέκρινε την πώληση των ρωσικών δραστηριοτήτων της στο Nami.

Η Nissan αποχωρεί από τη Ρωσική αγορά

Η εκτελεστική επιτροπή της Nissan ενέκρινε την πώληση των ρωσικών δραστηριοτήτων της στο Nami.

Σηματοδοτώντας την επικείμενη αποχώρησή της από την αγορά, η Εκτελεστική Επιτροπή της Nissan ενέκρινε σήμερα την πώληση των ρωσικών δραστηριοτήτων της στο Nami, το Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Κινητήρων.

Η πώληση θα μεταφέρει όλες τις δραστηριότητες της Nissan στη Ρωσία υπό τη νομική οντότητα Nissan Manufacturing Russia LLC (NMGR) στη Nami για μελλοντικά έργα επιβατικών οχημάτων. Αυτό καλύπτει τις εγκαταστάσεις παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και το κέντρο πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Μόσχα, το οποίο θα λειτουργεί με νέα ονομασία.

Η σημερινή ανακοίνωση ακολουθεί την αναστολή από τον Μάρτιο των δραστηριοτήτων στην αγορά. Υπό τη νέα ιδιοκτησία της οντότητας NMGR, όλοι οι εργαζόμενοι της Nissan στην αγορά θα λάβουν προστασία απασχόλησης 12 μηνών. Η πώληση αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μετά τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές. Οι όροι της πώλησης θα επιτρέψουν στη Nissan την επιλογή να εξαγοράσει την οντότητα και τις δραστηριότητές της εντός των επόμενων έξι ετών.

Η Nissan θα έχει εφάπαξ επιπτώσεις ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων γεν από την έξοδο αυτή. Ωστόσο, η Nissan θα διατηρήσει τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Λεπτομέρειες θα αναφερθούν μετά από περαιτέρω αξιολόγηση στο πλαίσιο της τακτικής δημοσιοποίησης κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου τον Νοέμβριο του 2022.

Εκ μέρους της Nissan, ευχαριστώ τους Ρώσους συναδέλφους μας για τη συμβολή τους στην επιχείρηση επί πολλά χρόνια. Παρόλο που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στην αγορά, έχουμε βρει την καλύτερη δυνατή λύση για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας“, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Makoto Uchida.

Δεδομένου ότι η Nissan ανέλαβε μηδενική δραστηριότητα στην αγορά κατά το τρέχον οικονομικό έτος, η Nissan παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού Nissan Next, καθώς η εταιρεία προχωρά προς τους στόχους της Ambition 2030.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!