Alpine Alpenglow: Λάμψεις ηλεκτροκίνησης

H Alpine δίνει μια πρώτη γεύση από το άνω άκρο των ηλεκτρικών της σχεδίων για το μέλλον

Alpine Alpenglow: Λάμψεις ηλεκτροκίνησης

H Alpine δίνει μια πρώτη γεύση από το άνω άκρο των ηλεκτρικών της σχεδίων για το μέλλον

Μετά από την πληθώρα ειδικών και μη εκδόσεων για την A110 η οποία προοδευτικά φτάνει στο τέλος της διαδρομής της, η Alpine ξεκινά τις προετοιμασίες για την νέα ηλεκτρική εποχή της με αφετηρία ένα ηλεκτρικό hypercar το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση του Παρισιού η οποία ανοίγει αυλαία στις 17 Οκτωβρίου.

Το Alpine Alpenglow όπως ονομάζεται δίνει προς το παρόν μια ιδέα για την εμφάνισή του με την Alpine να δίνει κάποιες συστάσεις για τη σημασία της ονομασίας του, διευκρινίζοντας ότι το Alpenglow είναι η κοκκινόχρωμη ή ροζ λάμψη που παρατηρείται κατά τη δύση ή την ανατολή του ηλίου να «βάφει» τις κορυφογραμμές.

Εκτός την ευρηματική όσο και μεταφορική ονομασία που επέλεξε η Alpine, το Alpenglow δίνει μια πρώτη γεύση από την μετεξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα της φίρμας για την ηλεκτρική εποχή αν και προφανώς στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο, ηλεκτρικό μεν αγωνιστικό δε όπως προκύπτει από την σχεδίασή του.

Όπως και να έχει το δεδομένο είναι ότι θα μάθουμε πολύ σύντομα καθώς η διαδικτυακή πρεμιέρα του ηλεκτρικού hypercar θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου πριν δώσει το επίσημο παρών στην έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά σχέδια της Alpine, η γαλλική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει τρία αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται από το 2025. Σε αυτά θα συγκαταλέγεται μια έκδοση επιδόσεων του Renault 5, ένα ηλεκτρικό crossover ονόματι GT-X Over και ένα sportscar το οποίο η Alpine συνεξέλισσει με την Lotus.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!