Η Bugatti έβαλε 20 εκατ. ευρώ στο Nurburgring!

Τέσσερα hypercar της γαλλικής μάρκας επισκέφθηκαν την Πράσινη Κόλαση

Η Bugatti έβαλε 20 εκατ. ευρώ στο Nurburgring!

Τέσσερα hypercar της γαλλικής μάρκας επισκέφθηκαν την Πράσινη Κόλαση

Μία φορά κάθε χρόνο, η ομάδα εξέλιξης της Bugatti επισκέπτεται το Nurburgring, ίσως την πιο απαιτητική πίστα στον πλανήτη, για να δοκιμάσει τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στη γκάμα της αλλά και πρωτότυπα μοντέλα. Φέτος έβαλαν στην Πράσινη Κόλαση μήκους 20,8 χλμ., τέσσερα hypercar. Η συνδυαστική τους η τιμή προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ: Centodieci (8 εκατ. €), Divo (5 εκατ. €), Chiron Pur Sport (3 εκατ. €) και Chiron Super Sport+ (3,5 εκατ. ευρώ)!

«Θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή ρύθμιση του πλαισίου για τους πελάτες μας, οπότε πραγματοποιούμε δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες, όπως και υπό φυσιολογικές συνθήκες», τονίζει ο Lars Fischer, επικεφαλής του τμήματος Δοκιμών και Ρυθμίσεων του Πλαισίου στην Bugatti.

Video: Η Bugatti Chiron απέναντι στο μαχητικό Rafale

Δεν γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στη Chiron που θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες και στην Centodieci που θα παραχθεί σε μόλις 10 αυτοκίνητα. Αυτό που ενδιαφέρει τους μηχανικούς κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι η Centodieci να συμπεριφέρεται με ακρίβεια και ταχύτητα σε κάθε περίπτωση. Παράλληλα όμως, κάθε hypercar πρέπει να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά μέσα στην οικογένεια της Bugatti.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, τα αποτελέσματα αναλύονται και μεταδίδονται στην ομάδα ανάπτυξης, που αναλαμβάνει να κάνει τις αναγκαίες επεμβάσεις. Στην περίπτωση π.χ. της Chiron Super Sport 300+, το αεροδυναμικό της πακέτο και η ρύθμιση του πλαισίου έχουν ως στόχο την επίτευξη μέγιστης ταχύτητας 440 χλμ/ώρα, χωρίς όμως να νιώθει «έξω από τα νερά της» σε στενές πίστες με στροφές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!