Toyota Motor: Αύξηση της παραγωγής για τον Αύγουστο

Η Toyota Motor ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ 44,3% της παγκόσμιας παραγωγής οχημάτων για τον Αύγουστο.

Toyota Motor: Αύξηση της παραγωγής για τον Αύγουστο

Η Toyota Motor ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ 44,3% της παγκόσμιας παραγωγής οχημάτων για τον Αύγουστο.

Καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ανέκαμψε από την πανδημία της Covid-19 και αυξήθηκε η παραγωγική ικανότητα, κυρίως στο εξωτερικό, η Toyota Motor ανακοίνωσε την σπουδαία αύξηση, της τάξης του 44,3% ,της παγκόσμιας παραγωγής οχημάτων της για τον Αύγουστο.

Είνσι γεγονός ότι, η ανακοίνωση προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να πετύχει τον ετήσιο στόχο παραγωγής των 9,7 εκατ. οχημάτων, παρά το ότι η Κίνα ανακαλεί τους περιορισμούς για την πανδημία και οι ελλείψεις επεξεργαστών δείχνουν κάποια σημάδια χαλάρωσης.

Η παραγωγή οχημάτων αυξήθηκε 44,3% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως παρήγαγε 766.683 οχήματα παγκοσμίως τον Αύγουστο, περισσότερα από τον στόχο των 700.000.

Η Toyota ήταν σε θέση να εξασφαλίσει περισσότερα εξαρτήματα ημιαγωγών από ό,τι ανέμενε αρχικά στην Ασία, μία περιοχή όπου υπάρχει επίσης ισχυρή ζήτηση από τους καταναλωτές, καθώς χαλάρωσε η έλλειψη επεξεργαστών.

Η παραγωγή στους πρώτους πέντε μήνες της τρέχουσας χρήσης που ξεκίνησε τον Απρίλιο, βρίσκεται τώρα 6,7% χαμηλότερα από τα αρχικά σχέδια της εταιρείας, σε αντίθεση με το 10,3% του προηγουμένου μήνα.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 8,9% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, στα 694.272 οχήματα, ενώ στην Ιαπωνία μειώθηκαν 25,8% εξαιτίας των ελλείψεων εξαρτημάτων και της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!