Brabus G 63 Rocket Edition: Στην καρδιά του κτήνους

Ο γερμανός κατασκευαστής προσφέρει μια ακόμα πιο ακραία όσο και ισχυρότερη παραλλαγή της XLB, της δικής του pickup εκδοχής για την AMG G 63 με την “εκκωφαντική” ισχύ των 900 ίππων

Brabus G 63 Rocket Edition: Στην καρδιά του κτήνους

Ο γερμανός κατασκευαστής προσφέρει μια ακόμα πιο ακραία όσο και ισχυρότερη παραλλαγή της XLB, της δικής του pickup εκδοχής για την AMG G 63 με την “εκκωφαντική” ισχύ των 900 ίππων

H Brabus έχει μια μακρά παράδοση στην αναβάθμιση των  περισσότερο ή λιγότερο εξωπραγματικών δημιουργημάτων της Mercedes-Benz και ιδιαίτερη αδυναμία στα πρώτα. Κάπως έτσι η Mercedes-AMG G 63 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μόνο μίας παρέμβασης από μέρους του γερμανού κατασκευαστή που, αφού μετέτρεψε την G 63 σε pickup, επιστρέφει με μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση η οποία επωφελείται και από περαιτέρω αναβαθμίσεις σε οπτικό επίπεδο.

Επίκεντρο της νέας ακόμα πιο «πειραγμένης» έκδοσης της XLB, όπως η Brabus ονομάζει την pickup έκδοση, αποτελεί ένας μεγαλύτερος V8 κινητήρας με χωρητικότητα 4,5 αντί 4,0 λίτρων ο οποίος διαθέτει νέα σφυρήλατα πιστόνια και, φυσικά, αυξημένης διαμέτρου και μήκους κυλίνδρους. Συνδυάζεται με ένα νέο σύστημα εξαγωγής το οποίο φροντίζει για ένα soundtrack αντίστοιχο της νέας εμφάνισης του επιβλητικού off-roader-pickup.

Aναβαθμισμένο είναι και το σύστημα υπερτροφοδότησης το οποίο λειτουργεί με υψηλότερη πίεση αλλά και το λογισμικό ελέγχου του κινητήρα που παραλλάζει τις χαρτογραφήσεις του συστήματος ψεκασμού και τις πίεσης. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι διαθέσιμη ισχύς 900 ίππων και 1.250 Nm ροπής. Για λόγους σύγκρισης, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ισχυρότερη εργοστασιακή διαμόρφωσή της, δια χειρός Mercedes-AMG η G 63 προσφέρει ισχύ 585 ίππων.

Η αύξηση ισχύος καθιστά πλέον εφικτή την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, μέγεθος ιδιαιτέρως εντυπωσιακό όσο και ελαφρώς «τρομακτικό» αν αναλογιστεί κανείς ότι το βάρος της συγκεκριμένης παραλλαγής της G-Class διαμορφώνεται σε 2,72 τόνους. Η μέγιστη ταχύτητα από την πλευρά της, ανέρχεται σε 280 χλμ./ώρα με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες της έκδοσης, η 900 Rocket Edition όπως ονομάζεται, διαθέτει χώρο φόρτωσης από πλαίσιο χάλυβα με ανθρακονημάτινα στοιχεία και ένα αιχμηρότερο bodykit που έχει αυξήσει το συνολικό πλάτος του αμαξώματος κατά 10,0 εκατοστά. Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται οι διογκωμένοι θόλοι, το spoiler μπροστά, η εισαγωγή αέρα στο καπό, ο αναβαθμισμένος αεροδυναμικός διαχύτης και οι κόκκινες λεπτομέρειες. Την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί των 24 ιντσών Brabus Monoblock Z Platinum Edition.

Αντιστοίχως πολεμική όσο και πολυτελής είναι και η εικόνα στο εσωτερικό όπου κυριαρχούν οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με τις κόκκινες ραφές, το αντίστοιχου χρώματος φωτισμό και λεπτομέρειες και το ανθρακόνημα.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς δεν πρόκειται για ένα όχημα ευρείας παραγωγής όπως υπαγορεύει άλλωστε και η τιμή του η οποία ξεκινά από τα 649.638 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι το οποίο θα κατασκευαστεί αυστηρά σε 10 αντίτυπα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!