Η Mercedes μετατρέπει σε αιολικό πάρκο την πίστα του Papenburg

Οι ανεμογεννήτριες που σχεδιάζει να τοποθετήσει η γερμανική φίρμα θα καλύπτουν 15% και πλέον των ενεργειακών αναγκών του Mercedes-Benz Group στη Γερμανία

Η Mercedes μετατρέπει σε αιολικό πάρκο την πίστα του Papenburg

Οι ανεμογεννήτριες που σχεδιάζει να τοποθετήσει η γερμανική φίρμα θα καλύπτουν 15% και πλέον των ενεργειακών αναγκών του Mercedes-Benz Group στη Γερμανία

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας μιας αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μόνο την μία πλευρά στο δρόμο για τη βιωσιμότητα καθώς, η διαδικασία παραγωγής οχημάτων πρέπει να είναι εξίσου «πράσινη» με τα προϊόντα σε όλο το φάσμα της, από την παραγωγή ενέργειας ως τη διαδικασία αυτή καθ΄αυτή, ένα σκεπτικό το οποίο η Mercedes-Benz δείχνει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη, δρομολογώντας την εγκατάσταση ενός αιολικού πάρκου στην πίστα δοκιμών που διατηρεί στο Papenburg.

Σύμφωνα με τις συστάσεις ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση διψήφιου αριθμού ανεμογεννητριών στην έκταση των 800 εκταρίων του Papenburg το οποίο από το φιλοξενεί πίστα δοκιμών για τα οχήματα της Mercedes-Benz. Ο στόχος είναι η παραγωγή 100 MW ενέργειας η οποία αναμένεται να καλύψει πλέον του 15% των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων του Mercedes-Benz AG Group στη Γερμανία.

Παράλληλα με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών η Mercedes-Benz διερευνά και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην ίδια έκταση πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές ενώ, όπως ενημερώνει επίκειται ενεργειακή συμφωνία σε επίπεδο ενέργειας με εταίρο ο οποίος προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται. Αυτό που ανακοινώνεται είναι ότι εφόσον ευοδωθεί, θα πρόκειται για συμφωνία που αποτιμάται σε τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ.

Τη νέα πρωτοβουλία για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου ανακοίνωσε ο Jorg Burzer, επικεφαλής και παραγωγής και εφοδιασμού στην Mercedes-Benz Group AG ο οποίος στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις εγκαταστάσεις μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα. Με την υλοποίηση του αιολικού πάρκου στο Papenburg, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Συμβάλλουμε ενεργά στην διαδικασία ενεργειακής μετάβασης και στην αύξηση των χερσαίων ανεμογεννητριών στην γερμανική επικράτεια. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των εργοστασίων μας σε μεγάλη κλίμακα συνεπάγεται ότι θα είμαστε σε θέση προοδευτικά να μειώσουμε τις ανάγκες μας για παροχή ενέργειας από εξωτερικές πηγές».

Για την ακρίβεια ο σχεδιασμός του γερμανικού ομίλου προβλέπει την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών κατά 70% έως το 2030 από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την υλοποίηση αντίστοιχων projects. Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο σύνολο των εγκαταστάσεων της προϋποθέτει επένδυση τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!