Nέο Zontes M125: Ήρθε για να “δαμάσει” το αστικό χάος

Ήρθε το νέο Μ125 της Zontes που ακολουθεί σχεδιαστικά τις γραμμές και την εμφάνιση του Μ310.

Nέο Zontes M125: Ήρθε για να “δαμάσει” το αστικό χάος

Ήρθε το νέο Μ125 της Zontes που ακολουθεί σχεδιαστικά τις γραμμές και την εμφάνιση του Μ310.

Ακολουθώντας πιστά το μονοπάτι που χάραξε το ιδιαίτερα επιτυχημένο Μ310, και έχοντας στο DNA του τις ίδιες βασικές αρχές που καθορίζουν τα προϊόντα της Zontes (ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, συμπεριφορά και επιδόσεις), το νέο Μ125 ήρθε για να “δαμάσει” το αστικό χάος της καθημερινότητάς μας.

Μοντέρνα και Δυναμική Σχεδίαση

Το Μ125 ακολουθεί πιστά τα σχεδιαστικά πρότυπα του Μ310, με τις δυναμικές γραμμές και την επιθετική εμφάνιση, που πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν για την οικογένεια και το κάνουν να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο δρόμο. Οι διαστάσεις και η θέση οδήγησης παραμένουν ίδιες, δημιουργώντας ένα δυναμικό και ταυτόχρονα άνετο εργονομικό πακέτο για αναβάτη και συνεπιβάτη. Τα άκρα σχηματίζουν φυσιολογικές γωνίες και ο μοχλός που προσφέρει το τιμόνι προσφέρουν απόλυτο έλεγχο, ενώ ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος.

Η ποιότητα κατασκευής και η συναρμογή των πλαστικών διατηρεί το κορυφαίο επίπεδο, όπως και στο “μεγάλο αδερφό”, ενώ η βαθιά και προσεγμένη βαφή προσθέτει σημαντικούς πόντους πολυτέλειας στην κατασκευή του Μ125.

Υγρόψυκτος Κινητήρας Επιδόσεων

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας των 124,6 κυβικών αποδίδει 14,6 ίππους και 12,8Νm ροπής, τοποθετώντας το Μ125 στα κορυφαία σκούτερ της κατηγορίας του, με την τροφοδοσία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού. Παράλληλα, τα επίπεδα της κατανάλωσης φτάνουν στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2,6L/100km, που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12 λίτρων, μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Το ψυγείο είναι τοποθετημένο χαμηλά δίπλα στον κινητήρα, συμβάλλοντας έτσι στη βέλτιστη κατανομή των μαζών και το ουδέτερο ζύγισμα και παράλληλα στην αποτελεσματικότερη θερμοαπαγωγική ικανότητα.

Πλούσιος Εξοπλισμός

Όπως το Μ310 έτσι και το Μ125 διαθέτει έναν κορυφαίο και από τους πλουσιότερους εξοπλισμούς της κατηγορίας.

  • Τα Full Led φωτιστικά σώματα του χαρίζουν μια μοναδική όψη και μια άκρως αποτελεσματική δέσμη, με το τρισδιάστατο μπροστινό προβολέα και τα πλάγια τοποθετημένα φώτα ημέρας να προσδίδουν τη μοναδική οικογενειακή ταυτότητα των σκούτερ της ZONTES. Η συστοιχία των οκτώ κάθετων Led πίσω είναι άλλο ένα μοναδικό σημείο που ξεχωρίζει το Μ125, ενώ οι διακόπτες με τον οπίσθιο φωτισμό και οι αλουμινένιοι καθρέπτες με τις επίσης αλουμινένιες και ρυθμιζόμενες μανέτες, τονίζουν εμφατικά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του εξοπλισμού.

 

  • Η πιο κοντή φιμέ ζελατίνα ρυθμίζεται ηλεκτρικά, όπως ηλεκτρικό είναι και το κεντρικό κλείδωμα χάρη στην keyless τεχνολογία που διαθέτει. Το επαγωγικό κλειδί είναι μικρό σε μέγεθος και μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε λουράκι ενός smart watch. Αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου και διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα που λειτουργεί ακόμα κι αν η στάθμη μπαταρίας είναι χαμηλή. Μέσω του κεντρικού κλειδώματος ελέγχεται το κλείδωμα της σέλας, του τιμονιού και του καλύμματος για την τάπα του ρεζερβουάρ.

  • Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης (Hd), υψηλής φωτεινότητας (Hb), Tft/Lcd με τεχνολογία Ips για μεγαλύτερη γωνία θέασης, διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον. Έχει τέσσερα εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει.

 

  • Το Μ125 διαθέτει και διπλή θύρα φόρτισης Usb QC3.0, μέσα στο αριστερό νοτυλαπάκι κάτω από το τιμόνι.

 

  • Το γερμανικό και υψηλής ακρίβειας σύστημα TPMS παρακολουθεί, ενημερώνει για τη σωστή πίεση και θερμοκρασία των ελαστικών και προειδοποιεί σε περίπτωση μη φυσιολογικής πίεσης στην οθόνη της μοτοσυκλέτας. Η βέλτιστη κατάσταση των ελαστικών μέσω του TPMS προσφέρει ασφάλεια, οικονομία καυσίμου, μείωση εκπομπών CO₂, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη συμπεριφορά των ελαστικών.

Αναρτήσεις – Φρένα – ABS

Το πακέτο των αναρτήσεων του Μ125 αποτελείται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 35mm και 105mm διαδρομής και από δύο αμορτισέρ πίσω που δίνουν 92,5mm διαδρομής και ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση σε πέντε θέσεις. Οι αναρτήσεις συνεργάζονται με ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο χάρη στο σχεδιασμό του προσφέρει μεγάλο κόψιμο τιμονιού (43˚ εκατέρωθεν), αυξάνοντας κατακόρυφα τα επίπεδα ευελιξίας και ελιγμών του Μ125. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, στα 160mm, αποτελεί επίσης ένα μεγάλο σύμμαχο στην “αναμέτρηση” του σκούτερ της Zontes με τις κακοτεχνίες των δρόμων στο αστικό περιβάλλον. Τα φρένα είναι ίδια ακριβώς με του μεγαλύτερου Μ310, με τους δίσκους των 265mm και την ύπαρξη ABS. Το Ζontes Μ125 μάλιστα, είναι από τα λίγα σκούτερ 125cc που διαθέτουν δικάναλο ABS. Η τιμή του Μ125 έχει καθοριστεί στα 3.595€, ενώ μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου. Το Zontes Μ125 μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Evomoto.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!