Genesis: Ήρθε στην Ευρώπη και έπεσε στις “δαγκάνες” του Euro NCAP

Τι έδειξαν οι δοκιμές για τα G80 και GV80 της πολυτελούς μάρκας, θυγατρικής της Hyundai

Genesis: Ήρθε στην Ευρώπη και έπεσε στις “δαγκάνες” του Euro NCAP

Τι έδειξαν οι δοκιμές για τα G80 και GV80 της πολυτελούς μάρκας, θυγατρικής της Hyundai

Αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία των πρώτων μοντέλων της σε Νότια Κορέα και Βόρεια Αμερική, η Genesis έρχεται στην Ευρώπη. H premium μάρκα του Ομίλου Hyundai λανσάρει στην Ευρώπη τα μεγάλα sedan G80 και SUV GV80, τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο μπήκαν στο… μικροσκόπιο του Euro NCAP.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκίμασε την παθητική και την ενεργητική ασφάλεια των δύο μεγάλων αυτοκινήτων, τα οποία απέσπασαν μάλλον εύκολα την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων. Το G80 βαθμολογήθηκε με 91% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, με 87% στην προστασία παιδιών, με 77% στην προστασία πεζών και ποδηλατών και με 91% στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Δες πόσο ασφαλές είναι το δικό σου αυτοκίνητο

Αν και πήρε χαμηλότερο ποσοστό (66%) στην προστασία πεζών και ποδηλατών, το GV80 δεν είχε πρόβλημα να εξασφαλίσει το πέμπτο αστέρι. Τα ποσοστά του στις υπόλοιπες κατηγορίες ήταν 91% (προστασία ενηλίκων), 87% (προστασία παιδιών) και 88% στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Στο ίδιο πακέτο αποτελεσμάτων περιλαμβάνεται το νέο Citroen C4 C-Cross (μαζί με το ηλεκτρικό e-C4), το οποίο έλαβε από το Euro NCAP 4 αστέρια. Ένας από τους λόγους που έχασε το πέμπτο αστέρι είναι το γεγονός ότι η λειτουργία ανίχνευσης ποδηλατών στο σύστημα αυτόνομης πέδησης είναι διαθέσιμη μόνο ως προαιρετική προσθήκη. Τα ποσοστά του γαλλικού crossover είναι με 76% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 83% στην προστασία παιδιών, 57% στην προστασία πεζών και ποδηλατών και 63% στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Τέλος, με 5 αστέρια βαθμολογήθηκαν οι coupe και convertible εκδόσεις της BMW Σειράς 4, οι οποίες βασίζονται εξάλλου στη Σειρά 3 που είχε δοκιμαστεί το 2019.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!