Citroen My Ami Tonic: Σε ακόμα πιο νεανικό τόνο

H γαλλική φίρμα προσθέτει μια ακόμα έκδοση εξοπλισμού για το πιο προσιτό όσο και χαριτωμένο EV της γκάμας η οποία υπόσχεται ακόμα περισσότερο νεανικό στυλ

Citroen My Ami Tonic: Σε ακόμα πιο νεανικό τόνο

H γαλλική φίρμα προσθέτει μια ακόμα έκδοση εξοπλισμού για το πιο προσιτό όσο και χαριτωμένο EV της γκάμας η οποία υπόσχεται ακόμα περισσότερο νεανικό στυλ

Ένα από τα πιο δημοφιλή και προσιτά ηλεκτροκίνητα με τέσσερις τροχούς, το γαλλικό όχημα μικροκινητικότητας Ami αποκτά μια νέα έκδοση η οποία τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και υπόσχεται, χάρη σε μια σειρά ιδιαίτερων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, μια ακόμα pop και ελκυστική αισθητική.

Στο προκείμενο, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η καλοκαιρινών προδιαγραφών περιορισμένη έκδοση buggy, το My Ami Tonic υιοθετεί λεπτομέρειες σε διχρωμίες κίτρινού-χακί, νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα καθώς και διακοσμητικές ράγες οροφής.

Το ίδιο μοτίβο των φωσφοριζέ κίτρινων και χακί λεπτομερειών του αμαξώματος συνεχίζεται και στο εσωτερικό με τις υφασμάτινες χειρολαβές, τις θήκες των θυρών και τον χώρο αποθήκευσης στο ταμπλό να υπακούν στον ίδιο funky συνδυασμό.

Παράλληλα με τον χρωματικό εμπλουτισμό της σχεδιαστικής του προσωπικότητας, η έκδοση προσθέτει στον εξοπλισμό μια βάση στήριξης για smartphone, τρεις ακόμα θήκες για αποθήκευση μικροαντικειμένων, ένα κεντρικό δίχτυ συγκράτησης αντικειμένων, νέα πατάκια και σύστημα διασύνδεσης του smartphone με το My Citroen App.

Όπως και οι μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του μοντέλου, το My Ami Tonic εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 6 kW (8 ίπποι) και μπαταρία 5,5 KWh. Η αυτονομία του διαμορφώνεται σε 75 χλμ. και η φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί περίπου τρεις ώρες ενώ σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές του η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 45 χλμ./ώρα στοιχείο που το καθιστά άλλωστε προσβάσιμο και σε νεότερα κοινά κάτω των 18 ετών.

Aξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η χώρα μας θα είναι από τις αγορές όπου θα διατεθεί η νέα κορυφαία έκδοση του microcar με τις τιμές της να ανακοινώνονται όταν καταφτάσει. Σημειώνεται πάντως ότι οι τιμές του ξεκινούν από περίπου 5.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!