ΗΠΑ: Μήνυση σε βάρος της Tesla για τεχνικά προβλήματα στο Model 3

Μήνυση κατά της Tesla, της εταιρείας του Elon Musk, υπέβαλε ο ιδιοκτήτης ενός Model 3 από την Καλιφόρνια.

ΗΠΑ: Μήνυση σε βάρος της Tesla για τεχνικά προβλήματα στο Model 3

Μήνυση κατά της Tesla, της εταιρείας του Elon Musk, υπέβαλε ο ιδιοκτήτης ενός Model 3 από την Καλιφόρνια.

O ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 από την Καλιφόρνια υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας του Elon Musk, καθώς δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με το όχημά του. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του οχήματος αποσκοπούσε στο να καταθέσουν συλλογική αγωγή όλοι οι ιδιοκτήτες Tesla που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα το ζήτημα έγκειται στο ότι, οχήματα του εν λόγω μοντέλου φέρονται να σταματούν ξαφνικά μπροστά σε ανύπαρκτα εμπόδια, με τον μηνυτή από την Καλιφόρνια να κάνει λόγο για έναν «τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη».

Σύμφωνα με την αγωγή του Jose Alvarez Toledo από το Σαν Φρανσίσκο, που παρουσιάζει το Reuters, η Tesla έσπευσε να διαθέσει στην αγορά τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι ασφαλής, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος βοηθού οδηγού που η εταιρεία ονομάζει Autopilot ή Full Self-Driving, και του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης.

«Όταν εμφανίζεται το ελάττωμα της ξαφνικής ακούσιας πέδησης, μετατρέπουν αυτό που υποτίθεται ότι είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας σε έναν τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη», αναφέρει η αγωγή του Toledo, η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της βόρειας περιφέρειας της Καλιφόρνιας.

Στόχος του ενάγοντος είναι να αποκτήσουν το καθεστώς συλλογικής αγωγής όλοι οι ιδιοκτήτες ή οι μισθωτές ενός Tesla στις ΗΠΑ που παρουσιάζει το ελάττωμα του ξαφνικού ακούσιου φρεναρίσματος. Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Τον Φεβρουάριο, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ξεκίνησε έρευνα σε 416.000 οχήματα Tesla λόγω αναφορών για απροσδόκητη ενεργοποίηση των φρένων που συνδέεται με το Autopilot.

Στη μηνυτήρια αναφορά η Tesla κατηγορείται για δόλια απόκρυψη των κινδύνων για την ασφάλεια που σχετίζονται με το Autopilot, παραβίαση των εγγυήσεών της, αθέμιτο κέρδος από το Autopilot και παραβίαση του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας.

Διεκδικείται αποζημίωση που αφορά στα έξοδα επισκευής των οχημάτων και τη μείωση της αξίας τους, καθώς και επιστροφή του πρόσθετου κόστους που αποδίδεται στην τεχνολογία του Autopilot.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!